Organisatie

Sint Michielsgilde Gouda

Vereniging / club

De Sint Michielsgilde is de school voor Traditionele Europese krijgskunst. Bij ons leer je wapens zoals het langzwaard, rapier, staf en dolk te hanteren. Wij beoefenen een hedendaagse krijgskunst verder bouwend op de middeleeuwse krijgstraditie van de 15e en 16e eeuw. 


 


Wij beoefenen de krijgskunst onder de vleugels van onze gilde. Een organisatie met een geschiedenis die teruggaat tot de 15de eeuw. 



Het in ‘ernst’ bestuderen en beoefenen van de Traditionele Europese krijgskunst is niet alleen het leren van wat bewegingen, het is een kunst die diende om het eigen leven te beschermen dmv het zwaard, staf, dolk of  zelfs ongewapend. 


Maar voor ons als hedendaagse beoefenaars is de krijgskunst nog steeds een methode waarbij een martiale cultuur, in de vorm van een filosofie en mindset, wordt overgedragen. 


De krijgskunst is een nobele weg waarbij de  principes van het zwaard,  niet enkel de mogelijkheid geven om het lichaam te  trainen, ze bieden ook de kans ons karakter te testen en ons als mens te ontwikkelen. 



Als gilde streven wij naar een zinvolle heropleving van Europa's rijke martiale cultuur. Naast de trainingen die essentieel zijn, kent onze gilde ook jaarlijks terugkerende bijeenkomsten, waar broederschap centraal staat. 


 


 

Illustration
 
Deel dit: