Bericht

Warmoezerij op GOUDasfalt

Geplaatst op 21 mei 2017, 20:43 uur

We gaan op het terrein van GOUDasfalt een prachtige warmoezerij beginnen. In de 19e eeuw vond je deze groenten- en fruitkwekerijen overal in de nabijheid van steden. Ze voorzagen de stadsbevolking van verse groenten, en dan niet zozeer de dagelijkse kost maar vooral de wat specialere soorten.

Op GOUDasfalt gaan we laten zien dat je binnen een verstedelijkte omgeving en zelfs op een oud fabrieksterrein nog steeds zo’n gezonde, groene en eetbare omgeving kunt creëren. De basis wordt gevormd door een innovatief systeem dat hemelwater opslaat en weer gelijkmatig afstaat aan de bodem. Dit systeem is niet alleen duurzaam maar maakt het ook mogelijk om de tuin op een veilige manier op de bestaande asfaltlaag aan te leggen. Zo vergroenen we onze asfaltwoestijn en creëren we tegelijkertijd een perfecte demonstratieplek voor duurzaam water(her)gebruik.

Voor € 25 kun je ons helpen één vierkante meter tuin op GOUDasfalt te bekostigen!
Meer (of minder) mag natuurlijk ook ????

Ga naar https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/warmoezerij/
en doe je gift en/of help ons mee!

Deel dit:
1 reactie

Peterpaul Kloosterman

do 8 juni 2017 15:17
We zijn alvast gestart met het OPRUIMEN van het terrein. Vrijdagochtend 16 juni gaan we weer verder. Ondertussen kan (en moet) er natuurlijk nog wel gedoneerd worden ;-)