Bericht

Start Lily's Kookboekenlounge

Geplaatst op 10 oktober 2018, 21:55 uur

We gaan van start! Een Leeslounge voor kookboeken! Hoe werkt het? We gaan eens in de drie maanden een Kookboekenlounge organiseren. We kiezen iedere keer een kookboek uit waar naast lekkere recepten ook een ‘goed verhaal’ in staat of een leesboek waar naast een goed verhaal ook lekkere recepten in staan. Wanneer je je aanmeldt voor een Kookboekenlounge betaal je een bepaald bedrag, dat bedrag is inclusief het kookboek dat we die keer behandelen (en dat je bij Boekhandel Verkaaik kunt ophalen) en de bespreking mét drankjes. Je kookt zelf iets uit het boek dat we bespreken en op de dag zelf eten we dat gezellig met elkaar op, drinken er wat bij en geven hier ons commentaar op. Je kunt je voor iedere bijeenkomst opnieuw aanmelden, het is dus niet zo dat je verplicht alle keren aanwezig moet zijn.

Het eerste boek?

Het eerst boek dat we gaan behandelen is ‘HARTSTIKKE MEDITERRAAN’: langer, fitter en slanker leven dankzij de mediterrane keuken, geschreven door Annemieke en Janine Jansen. Annemieke is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis en zij weet wat je wel en niet moet eten om je hart en dus je lijf gezond te houden. Samen met haar zus Janine die grafisch ontwerper is, schreven ze eerder al 'Hartstikke lekker' en nu dus een boek vol mediterrane gerechten voorzien van lekkere recepten en heel veel informatie en inspiratie.

Clubavond in de Chocoladefabriek

Waarom hebben we dit boek als eerste uitgekozen? Omdat Annemieke en Janine op donderdag 15 november a.s. aanwezig zijn bij de Clubavond Food for Thought georganiseerd door de bibliotheek. De hele maand november staat daar in het teken van voeding. Leuk om dan met de makers van de recepten in gesprek te gaan toch?

Wie gaat er mee doen op vrijdag 2 november?

Lijkt het je leuk om mee te doen met deze eerste Kookboekenlounge die zal plaatsvinden op vrijdag 2 november 2018? We starten om 18.00 uur, locatie wordt nog bekend gemaakt. De prijs voor deze eerste bijeenkomst bedraagt  € 27,50 (incl. boek en drankjes dus). We zullen dus met z’n allen alle gerechtjes die gemaakt zijn proeven en beoordelen (je hoeft thuis dus niet te eten). Doe je mee? Meld je dan aan door een mail te sturen naar anitaootjers@hotmail.com. Je ontvangt dan een bevestiging met code om het boek af te halen bij Verkaaik en verder uitleg over de avond.

Illustration
 
Deel dit: