Bericht

Bankje bij de Waaiersluis

Geplaatst op 25 februari 2020, 14:15 uur

Tot een paar jaar geleden stond er een bankje ten noorden van de Waaiersluis net boven het dijktalud. Vanaf dit bankje had je een blik op het westen. Het mooie van dit bankje was, dat je een prachtig uitzicht had op IJssel, IJsselhof en Zuider IJsseldijk tot zowat aan de Haastrechtsebrug. Het karakter van de Hollandse IJssel, die hier net getijderivier geworden is, was hier heel goed beleefbaar.

Sinds de renovatie van de Waaiersluis enige jaren terug is dit bankje weg c.q. weggehaald en nooit teruggeplaatst. Wie weet wat hiervoor de overweging is geweest? En een oproep aan de betrokken overheden: de gemeente Gouda, Rijkswaterstaat en Hoogheemraadschap van Rijnland: alstublieft, plaats dit bankje terug!! Het was er altijd zo fijn schilderen.

Illustration
Bart Been - Herfstkleuren langs IJssel en Waaiersluis (2011)
Deel dit:
1 reactie

Rob Schroder

vr 28 februari 2020 14:08
Hoi Bart. Misschien hadden omwonenden last van zwervers daar? Wat vind je van echt mooie SocialSofa op die plek? Een betonnen bank met mozaïek kunst. Die maak je samen met een groep van zo’n 10 vrijwilligers. Overigens, hoort de plek visueel bij het Houtmanspark? Groet Rob
Afzender