Bericht

Koningsdag 2020: Kleedjes blijven in de kast

Geplaatst op 24 april 2020, 08:01 uur

De verjaardag van de koning is ieder jaar weer een dag waar veel Nederlanders naar uitkijken. Het is een unieke dag die ons op veel manieren samenbrengt. Ook dit jaar. Alleen beleven we Koningsdag dit jaar anders. We blijven zoveel mogelijk thuis en vieren we Koningsdag online. Alle evenementen zijn afgelast. Dat betekent ook dat het níet de bedoeling is een kleedje in je tuin of aan de openbare weg te leggen of daar  muziek te gaan spelen waar mensen op af komen. Ook het organiseren van buitenspelletjes zit er voor dit jaar niet in. Zelfs al doe je dit door afstand te houden, dan nog de nadrukkelijke oproep dit niet te doen. Hoe jammer dit voor velen ook is. Kortom; wees verstandig en vermijd zoveel mogelijk contact om verspreiding van het virus tegen te gaan.  

Wil je ideeën opdoen of ideeën delen over hoe je Koningsdag thuis en online kan vieren? Kijk dan op www.koningsdagthuis.nl. . #alleensamen

Burgemeester Pieter Verhoeve: “Het kabinet heeft besloten dat de maatregelen voor het grootste deel nog langer van kracht zullen blijven tot 20 mei. Er zijn voorzichtige versoepelingen. Dat is niet voor niets. We moeten ons blijven realiseren hoe kwetsbaar onze gezondheid en die van de mensen om ons heen is. De versoepeling zal met kleine stapjes gaan. We zullen er aan moeten wennen dat we echt nog langer in een anderhalvemetersamenleving met elkaar leven. Dit jaar geen traditionele Lintjesregen, Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ook de Ramadan zal voor een grote groep Gouwenaars op een andere manier ingevuld moeten worden. Ingrijpend. Ik heb een groot vertrouwen in de wijze waarop we als Gouwenaars dit zullen doen, zoals de afgelopen weken ook reeds zagen. Alleen samen kunnen we corona aan."

Illustration
 
Deel dit: