Bericht

Krijgt Gouda Lief & Leedstraten?

Geplaatst op 24 april 2020, 14:10 uur

Als het aan Gouda Bruist ligt volgt Gouda het voorbeeld van Rotterdam waar al meer dan 700 lief & leedstraten zijn op initiatief van Stichting Opzoomermee.
 
In deze straten besteden bewoners extra aandacht aan buren die dat kunnen gebruiken omdat ze bijvoorbeeld ziek zijn of een partner hebben verloren, maar moeilijk de deur uit kunnen of veel alleen zijn. Een bezoekje met een bloemetje, iets lekkers, ansichtkaart of tekening kan dan opeens wat licht brengen.

Heleen van Praag van Gouda Bruist: ‘Juist in deze crisis zien mensen wat meer om naar elkaar en dat is waardevol en mooi om te merken. We denken daarom dat het nu een goed moment is om ook in Gouda de Lief & Leedstraten te introduceren. We zien dit ook als een mooi vervolg op de actie ‘P(a)as op de Plaats’ die bedoeld was mensen een hart onder de riem te steken. Met deze nieuwe actie bouwen we aan iets blijvends op straat- en buurtniveau.’
 
Het project is in voorbereiding en deze week start een peiling om te kijken of er bewoners zijn die zich aan willen melden. Deze zogenaamde gangmakers krijgen als alles doorgaat beschikking over een Lief & Leedpotje van € 75,-, waar gedurende het jaar aardigheidjes van kunnen worden gekocht voor een medebewoner. Ook ontvangen ze hulpmiddelen en tips om buren in de straat bij de actie te betrekken. Op de website van Gouda Bruist kunnen zij zich vast aanmelden via een formulier.
 
Ook nodigt Gouda Bruist organisaties uit om aan te haken bij het initiatief, want ‘samen maken we de stad’. Zij kunnen contact mailen naar samen@goudabruist.nl.

Deel dit: