Bericht

Welke held verdient een jeugdlintje?

Geplaatst op 18 juni 2020, 20:29 uur

De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen of voor de stad. Zij zijn een voorbeeld en mogen best eens in de schijnwerpers staan. Daarom zijn de jeugdlintjes, Goudse Sterren genaamd, in het leven geroepen. Kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 23 jaar kunnen hiervoor voorgedragen worden. Daarvoor moeten zij in Gouda wonen en zich op een positieve manier inzetten voor anderen of voor de stad. Ook kunnen zij iets heel bijzonders hebben gedaan.

Voordragen voor 2020
Wilt u een groep kinderen of jongeren voordragen voor het jeugdlintje? Houdt u er dan rekening mee dat u voor elk kind of jongere een voordrachtformulier invult (klik hier voor het voordrachtformulier). Het voordragen kan tot 1 oktober 2020. Jeugdlintjes worden beoordeeld op bijzondere activiteiten van het individuele kind en/of jongere. U mag uiteraard bij een groep dezelfde tekst gebruiken v.w.b. de groepsactiviteit, maar bij vragen ‘bijzondere verdiensten' en 'wat heeft mijn kandidaat gedaan?’ vragen we van u de bijzonderheden van het kind of jongere in te vullen, zie vraag 5 en 6 op het formulier. Omdat er jaarlijks maximaal 10 jeugdlintjes worden uitgereikt is het aanmelden van een grote groep niet aan te bevelen.

De Goudse Ster is een blijk van waardering voor de jonge Gouwenaars, maar ook een stimulans voor henzelf én anderen om met het goede werk door te gaan. De deskundige jury bestaat uit maximaal 5 personen die affiniteit met de doelgroep hebben.

Illustration
 
Deel dit: