Bericht

Doe mee met de campagne 'Meld discriminatie'

Geplaatst op 7 september 2020, 10:06 uur

Dag allen,

Discriminatie komt vaak voor, maar hoe vaak precies is lastig in te schatten. Ieder jaar publiceert Stichting iDb in samenwerking met de politie de Monitor Discriminatie. Deze publicatie geeft een totaaloverzicht van de meldingen bij het meldpunt en door de politie geregistreerde discriminatie-incidenten. Maar we weten: lang niet alle gevallen en gevoelens van discriminatie worden gemeld.

Zo blijkt uit een enquête die in 2018 is uitgezet door Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) onder 190 jongeren, dat 94% van de jongeren die discriminatie heeft meegemaakt daar geen melding van maakt bij een instantie. Volgens veel jongeren heeft dat ‘toch geen zin’. Maar als ze weten bij welke organisatie ze moeten zijn, dan denkt twee derde dat ze eerder stappen gaat zetten.

Graag vraag ik jullie aandacht voor onze campagne ‘Meld discriminatie’.

Campagne ‘Meld discriminatie’
Vorige week is de campagne ‘Meld discriminatie’ gestart. Via onze socials (Twitter, Instagram en Facebook) wordt online extra aandacht besteed aan de adv ter vergroting van de naamsbekendheid en meldingsbereidheid. Daarnaast zijn banners geplaatst op lokale nieuws- en gemeentesites. Ook offline bereiken wij burgers met de boodschap: meld discriminatie. Hiervoor maken wij gebruik van 2-signs/driehoeksborden/digitale borden in diverse gemeenten.

Doe mee!
Werken aan een inclusief Gouda doen wij samen! Daarom wil ik je vragen de meldcampagne te supporten. Dit kan door het delen van berichten via de socials maar ook door het plaatsen van de meldbanner op de eigen website / socials (zie bijlagen) of het plaatsen van eigen content.

Melden heeft altijd zin, is het niet voor jezelf dan is het wel voor iemand die later in een zelfde soort situatie terecht komt. Antidiscriminatievoorzieningen, zoals Stichting iDb, nemen alle meldingen serieus. Zij kunnen helpen door te bemiddelen, ondersteuning te bieden bij juridische stappen of voor advies.


Alvast bedankt!!

Met vriendelijke groet,

Vanessa van Spronsen

Illustration
 
Deel dit: