Bericht

Nieuwe dichtbundel "Lijnen van Jij" met o.a. Goudse kunst

Geplaatst op 16 november 2020, 21:58 uur

Eind september is mijn derde dichtbundel uitgekomen. De bundel heet ‘Lijnen van Jij’ en bevat o.a. gedichten die zijn langs gekomen op social media, verrijkt met nieuw materiaal. Het geheel heeft met name het thema 'verbinding', de dialoog met jezelf en de ander, daarbij geïnspireerd door Joodse denkers.

Eerder publiceerde ik in 2016 "Daar ben je", waarbij ik schreef bij verschillende kunstwerken door de tijden heen. Om in de poëzie veelal de lezer iets van zichzelf te laten zien, naast de kunstenaar te ontmoeten in zijn of haar werk.

In 2017 volgde de bundel "Uit beeld tevoorschijn", waarin vooral hedendaagse kunst uit Gouda de bron van inspiratie was.  Op basis van deze bundel heb ik destijds met vele Goudse kunstenaars een expositie in het Huis van de Stad georganiseerd. Deze "Expoëzitie" van kunst en bijbehorende poëzie heeft veel belangstelling gehad en leverde waarderende reacties op. 

In "Lijnen van Jij" is ook weer kunst opgenomen van veelal Goudse bodem. De bundel wordt omhuld door een werk van Mieke de Haan met de titel "Heimwee #1". Die vleugjes heimwee zijn inderdaad wel in mijn verzen te vinden - soms wat melancholisch, soms schemerig - altijd tussen de regels.

De bundel verweeft de veelzijdigheid van de woordjes 'jij' en 'ik' en ergens is een boom te herkennen.  Een ontdekkingstocht naar verbondenheid.

Lijnen van Jij, 84 bladzijden. € 12,50
Gedrukt en gebonden door Probook, Utrecht.

De bundel is te verkrijgen bij de Goudse boekhandels Verkaaik en Smit of gewoon te bestellen bij mij zelf (lijnenvanjij@gmail.com) of via de weblog LijnenvanJij.wordpress.com.
Als je bij mij bestelt, dan zorg ik voor een eventueel gewenste signering.
 

Illustration
 
Deel dit:
Afzender