Bericht

Workshop Moku-hanga (Japanse houtsnede) 6 mei of 13 mei

Geplaatst op 30 april 2023, 03:34 uur
Illustration

RESERVEREN / INSCHRIJVEN
Stuur alsjeblieft je bericht inclusief je naam, leeftijd, adres en mobiel telefoon nummer naar Yuriko Miyoshi.

WANEER? 6 mei of 13 mei 2023 , 10:30 – 17:00 (kies een dag)

WAAR? In het atelier van Tulip Graphics
Noord IJsselkade 6, 3421 BD Oudewater

KOSTEN € 125 (1 dag)

De prijs is inclusief 21% btw, materiaal, Japanse papieren, gebruik Japanse materialen, gereedschappen en miniflyer plus een originele mini prent! In principe hoef je voor deze workshop niets mee te nemen. Maar neem je lunch mee.

Een introductieworkshop voor de 木版画 Moku-Hanga techniek, ook bekend als 浮世絵版画 Ukiyo-e prent. Met een kleine groep kun je zich concentreren op de kennismaking van Moku-hanga met behulp van japans houtsnijgereed-schap voor Japanse houtnede individueel te gebruiken, zoals een '彫刻刀 Carving Tools 5-piece set' en een ‘馬楝 Baren'.

Met een korte uitleg over het maakproces, de materialen en de gereedschappen ga ik demonstreren hoe je houtsneden van mooie japanse klassieke ontwerpen kan afdrukken. Daarna breng je een ontwerp als 絵師 E-shi (de kunstenaar) over op een houten plaat die je met gutsen uitsnijdt als 彫師 Hori-shi (de houtsnijder). In de laatste stap als 摺師 Suri-shi (de drukker) maak je drukinkten en ga je deze houtsnede afdrukken met een Baren op verschillende japanse papieren. Dat doen we met kleurinkt met Yamato Nori (niet-toxische lijm) op waterbasis, paardenharen borstels. Een Baren is een japans traditioneel instrument dat wordt gebruikt in plaats van een drukpers. Ook kun je leren over 和紙 Washi (japanse papieren). 

Illustration
 
Deel dit: