Bericht

Wat een spektakel

Geplaatst op 3 mei 2011, 22:11 uur

Je doet als team een oproep dat je boeken wilt, of vraagt om rode gieters. gebruikt daarvoor alle sociale media kanalen die geoorloofd zijn en ziet dat het edelen van enthousiasme  + er met elkaar voor willen gaan, bijdraagt aan een spontane reactie vanuit Gouda Bruist. Gieters meer dan ons lief is (nee echt we zijn heel blij, want we kunnen nu maken wat we wilde). Boeken vullen de kasten en je ziet ineens dat de ruimte en de werkplekken een heel andere uitstraling krijgen. Je begint een pilaar tot zuurstok te veranderen en ineens staat er een groene/gele pilaar naast met een schitterend blad motief. Je denkt hardop, he dat mooie beeldscherm van 60 inch aan de wand, daar hebben we eigenlijk ook een werkstation of bijvoorkeur een note book bij nodig. Een oud ding dat ergens in een depot staat, je praat zo eens met elkaar, staan er mensen bij, die ineens in hun netwerk gaan rond neuzen en ja hoor een uur later staat er een mini laptop bijna nieuw voor bfree2work. Wordt je echt gelukkig van. Vanmiddag bezoek van de wethouder EZ en vele nieuwsgierige medewerkers van gemeente Gouda. En toen werden we verrast. Een journalist die zelf ook veel energie gaf en ons al volgde via twitter en met name de video blogs van Hermen. Fotograaf heeft zich daarna verkneukeld aan ons fanatisme om meters te maken met het bouwen van de IGLO. Het zweet brak ons uit. Maar meters maken met kleine rode gieters dan moet je ook geduld hebben. Een precies klusje. Maar wel met resultaat. het systeem is er, de basis staat, nu de verschillende elementen en de wanden omhoog trekken. Heel hoog kan de iglo niet worden, maar voldoende om de functie als object en rust plek of bijzondere werkplek te kunnen waarmaken. Staaldraad, tie rips, bloed (Niels heeft zich gesneden), zweet (wat een werk) en tranen. vanwege geluk, onzekerheid en een wil om het te laten slagen in een te korte tijd. 

 

Het was vandaag een intensieve dag met als groot glorie moment. The Golden Room is klaar. Welkom in een geheel nieuwe wereld. Monique, Linda en Heleen hebben er een heel bijzondere ruimte van gemaakt. ben nu al benieuwd naar de andere kamers. 

 

Terwijl we druk zijn, komt ook een mooie wand in een van de ruimte in orde. Nu vergeet ik vast nog veel details. Maar dit is wel een proces dat je mee moet maken, bijzonder hoe gouda bruist in bfree2work. Morgen weer een dag. Daar is nog hulp nodig. Eva, Wieteke en Armondo komen, nog twee mensen erbij en we hebben voor morgen weer een team.  We beginnen morgen ietsje later 9.30 uur Dan zal Monique er ongeveer zijn. Er is nog wat schoonmaak werk, tapijt in de kleurkamers, maar eerst ophalen, boekenkasten vullen, meubels op zijn plaats, hier en daar een schoonmaak lap er over en vanaf 11 uur, probeer ik er zeker te zijn en gaan we ook de IGLO verder afmaken. Monique weer vast nog andere dingen te bedenken, vraag het haar. 

Deel dit:
Afzender