Bericht

Goudse van Nellefabriek stoomt door

Geplaatst op 10 maart 2011, 17:35 uur

foto en tekst Chris Bellekom

 

 

Goudse van Nellefabriek stoomt door

 

Heeft U wel eens gehoord van de van Nellefabriek in Rotterdam. Een prachtig oud industrieel pand dat, nadat de bedrijfsactiviteiten werden gestopt, leeg kwam te staan. Een groep investeerders en creatieve bureaus zijn met het pand aan de slag gegaan en nu zit er een bonte verzameling bedrijven in. Startende internetondernemers, Vormgevers, reclamebureaus en fotografen hebben hun weg naar de Rotterdamse van Nellefabriek gevonden.

 

Dat zouden we in Gouda ook moeten hebben moet Hermen Buurman gedacht hebben, toen hij met een simpel bericht op twitter het initiatief voor een "de Goudse van Nellefabriek" startte. Dat was het begin van een balletje dat nu al aardig aan het rollen is.

 

De groep geïnteresseerden en supporters voor dit idee groeit gestaag. Via de website van het platform Gouda Bruist hebben zich ondertussen al meer dan 40 betrokken Gouwenaars gemeld die met dit project verbonden willen zijn.

 

Afgelopen zondag verzamelden zich een fors aantal van hen op het Bolwerk voor een groepsfoto. Waarom op het Bolwerk? Gaan jullie in dit gebouw zitten? Dat vroegen we Hermen Buurman. "We zijn al bij een aantal panden wezen kijken, waaronder de panden van de Producent op de Wachtelstraat," vertelt Hermen "maar we willen duidelijk maken dat dit initiatief niet gebonden in aan één specifieke locatie. We willen een collectief van Goudse bedrijven, creatieven, freelancers en ZZP'ers bij elkaar brengen en dit combineren met het herbestemmen van een in onbruik geraakt pand. De Producent is daar een goed voorbeeld van, maar ook de Ambachtschool op de Graaf Florisweg of de Lichtfabriek, hier op het Bolwerk. Nu de groep die zich hiermee bezig houdt met deze foto een gezicht heeft gekregen, willen we vaart houden. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via www.goudabruist.nl en lid worden van "de Goudse van Nellefabriek" groep.”
Deel dit: