Activiteit

Huiskamer van de Stad 2017: optreden in het Gouds Logegebouw van het 'Harmony Music Trio'

zondag 4 juni 2017 , 13:00 - 15:45 uur

Zondagmiddag 4 juni (Eerste Pinksterdag) wordt weer de “Huiskamer van de Stad” gehouden. Verspreid over heel Gouda zijn bijna 50 huiskamers en andere ruimtes het podium voor heel veel verschillende theater-acts. Het logegebouw van de Goudse vrijmetselaars, Nicolaas Beetsstraat 2,  is dan ook zo’n ‘huiskamer’.

Optreden zal: het HARMONY MUSIC TRIO, bestaande uit Francisca Simonis en Juliya Belyanevich (beiden viool) en Maria Syurina (piano). Zij zullen in een optreden van ruim 20 minuten ten gehore brengen:

Vivaldi’s Dubbelconcert in A minor (deel 1) en J.S. Bach’s Dubbelconcert in D-minor (3 delen).

 Francisca Simonis (viool) is geboren te Leidschendam. Zij begon viool te spelen op vijfjarige leeftijd. Op twaalfjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vervolgens is zij verder gegaan studeren aan het Rotterdams Conservatorium waar zij in 2009 de Masters Degree heeft behaald. Francisca Simonis won prijzen in diverse concoursen, waaronder het Goois Jeugd Muziek Concours, een internationaal viool concours te Constanza (Roemenië) waar zij een derde prijs behaalde en het Prinses Christina Concours. In 2011 won zij een eerste prijs bij een internationaal muziekfestival te Marianske Lazne (Tsjechië).

 Juliya Belyanevich is een Oekraïnse violiste. Zij begon met muziek op zesjarige leeftijd. Zij is in haar vaderland opgeleid door vooraanstaande musici en behaalde haar Master Degree aan de Kiev Muziek Academie (conservatorium). Zij won diverse beurzen en o.a. ook de tweede prijs bij het internationale concours voor virtuose violisten te Lausanne (Zwitserland).

 Maria Syurina is een Oekraïnse pianiste. Zij bespeelt dat instrument vanaf haar 6-de. Na de muziekschool heeft zij het muziekcollege in Nikolaev afgerond. Vervolgens is zij in 1997 is zij als pianoleraar en begeleider afgestudeerd aan het Conservatorium in Odessa, Oekraine.

Maria heeft een grote passie voor muziek en vanuit deze passie en met haar muzikale ervaring wil zij graag mensen met de wereld van muziek kennis laten maken. Dit doet zij dit onder meer door het geven van pianoles voor kinderen en volwassenen. In de lopende jaren heeft zij een eigen methode ontwikkeld als professioneel pianoleraar. Tevens speelt Maria op evenementen waar zij met licht klassieke muziek een mooie sfeer kan scheppen.

 Julia en Francisca maakten met elkaar kennis tijdens een gezamenlijk optreden in januari van dit jaar in de Rotterdamse Doelen. Zij besloten meer samen te gaan spelen en dat doen ze sindsdien regelmatig. Juliya’s vriendin Maria kwam op het idee om tijdens de Huiskamer van de Stad in Gouda het debuut als trio te maken.

Iedereen van harte welkom om naar het Harmony Music Trio te komen luisteren en kijken! Toegang gratis, net als de koffie en thee.  

De optredens zijn om 13.00 u, 14.15 u en 15.15 u.

Locatie
Logegebouw Korte Akkeren
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: