Activiteit

Popronde Gouda

zondag 1 oktober 2017 , 12:30 uur

Op zondag 1 oktober is het tijd voor de tweede editie van Popronde Gouda. Op 19 locaties in het centrum van Gouda zullen er 44 optredens plaatsvinden van opkomende Nederlandse bands en artiesten. Het festival is op alle locaties gratis te bezoeken. Houdt voor de deelnemende locaties en artiesten de website, facebook, twitter en/of instagram in de gaten.

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2017 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum 'n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden +/- 135 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!


Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act 'zappen'. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriere in de muziekbusiness. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef' Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, Rondé, Roosbeef, Kensington, The Brahms, Pauw, Lucky Fonz III en Haevn.

De Popronde speelt in op de afnemende speelmogelijkheden voor bands. Het is voor beginnende bands - hoe goed ook - vaak moeilijk om buiten hun eigen regio optredens te regelen en publiek te trekken. De opzet van Popronde - veel spannende bands op aantrekkelijke locaties en ook nog eens gratis toegankelijk -  weet wel publiek te trekken en aandacht te genereren voor (nog onbekende) bands.

Middels de Popronde touren deze talentvolle acts door heel Nederland, bouwen hun naam op, breiden hun netwerk uit en bereiken zodoende veel - voor hun - nieuw publiek. 

De Popronde vindt plaats in een circuit van laagdrempelige locaties die onderling verschillen qua grootte en sfeer. Daardoor kan men op 1 avond, gratis, veel bands checken. Daarbij ligt het accent niet op "namen of trekkers", maar op een divers, veelzijdig en kwalitatief goed programma. Op deze wijze wordt het voor publiek aantrekkelijk nieuwe bands te ontdekken in eigen stad bij podia - die normaliter niet of nauwelijks programmeren - op onderlinge loopafstand in sfeervolle setting.

De PR infostand
Voor alle informatie over de Popronde in een stad en voor Popronde merchandise bezoek je de infostand bij een centraal gelegen Popronde locatie in het centrum van de stad. De locatie van de infostand wordt per stad in het programmaboekje en op de routekaart aangegeven met de I van informatie. Hier kun je naast alle informatie over de bands, aanvangstijden en route de Popronde Poncho scoren, je eigen Popronde T-shirt, ontworpen door te gekke kunstenaars halen, en de Popronde CD-box, met daarin 10 jaar aan Poprondecd's, kopen!

Programma Popronde Gouda op 1 oktober

Tijdens Popronde Gouda vinden ook een aantal (semi-) akoestische previews en sessies plaats:

12:30   Bjarke Ramsing (preview) - Chocoladefabriek
13:00   Find Us In Slumberland (sessie) - Gasthuiskapel Museum Gouda
13:30   Lisa Nora (preview) - Chocoladefabriek
14:00   PEER (sessie) - Gasthuiskapel Museum Gouda
14:30   Oliver Alexander (preview) - Chocoladefabriek
14:30   Tom Tukker (preview) - Heb Ik Via
15:00   The Howlin (preview) - House of Goods 
15:15   The World of Dust (sessie) - Gasthuiskapel Museum Gouda        

Om 15:00 uur start het officiële programma van Popronde Gouda officieel met Maurice van Hoek in Zoet & Zalig.

Overzicht in t kort; het programma

15:00   Maurice van Hoek - Zoet & Zalig
15:15   Dakota - De Tapperij
15:30   Amber Gomaa - Heb Ik Via
15:30   Lukas Batteau - Koffiefabriek 
15:30   Writist - De Kleischuur 
16:00   Bjarke Ramsing - Bagels & Beans
16:00   Jan Terlouw Junior & The Nightclub - Gouda Studio's 
16:15   Sean Gascoigne - House of Goods 
16:15   Sured - Rock Maniac Records
16:30   Blue Marble - Cultuurhuis Garenspinnerij (Theaterzaal)
16:30   Joost Dijkema - Zoet & Zalig
17:00   BUNGALOW - So What! 
17:00   Colin Waters - De Tapperij
17:15   Find Us In Slumberland - De Koffiefabriek
17:15   Lisa Nora - De Kleischuur
17:30   Banner. - Curcuma
18:00   Juan Calderon - Zoet & Zalig
18:15   Mexican Surf - StudioGonz
19:00   Mantra - So What!
19:00   The Visual - De Goudse Eend
19:15   Cookhouse - Cafeetje Heeeurlijk
19:15   DOOXS - Cultuurhuis Garenspinnerij (Theaterzaal)
20:00   BEAUX - StudioGonz
20:00   Oliver Alexander - Swing
20:00   PaPa GoNi - Gouda Studio's
20:15   PEER - De Tapperij
20:30   Levi Manner - Curcuma
20:45   Cookhouse - Cafeetje Heeeurlijk
21:00   Tom Tukker - So What!
21:15   Okke Punt - De Goudse Eend
21:30   KASPER - Swing
21:30   The Howlin - Markies
21:45   EUT - De Tapperij
21:45   Voltage - StudioGonz
23:00   KAUW - Swing
00:30   TRAUDES - Swing

Vanaf 23:00 uur is de Swing de plek waar de afterparty losbarst. Hier wordt er met KAUW en TRAUDES tot in de late uurtjes gedanst.

Meer informatie vind je op www.popronde.nl/steden/gouda.

Locatie
De Tapperij, So What!, Studio Gonz, Cafeeetje Heerlijk, Swing, Bagels & Beans, de Goudse Eend, Rock Maniac Records, Cultuurhuis Garenspinnerij, Chocoladefabriek, Museum Gouda, Gouda Studio's, Markies, Heb Ik Via, House Of Goods, Kleischuur & Curcuma.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: