Activiteit

De Kift

vrijdag 19 januari 2018 , 21:00 uur

In het kader van het 55-jarig jubileum komen er dit jaar veel artiesten naar So What die vroeger veel bij ons hebben opgetreden. Na Hallo Venray en Spasmodique is het nu tijd voor De Kift.

De Kift presenteert het elfde studio-album sinds De Kift in 1988 het licht zag. Wederom met een rijk arsenaal aan instrumenten: naast gitaren, drums, trompetten en trombones, dit keer uitgebreid met strijkers, percussie, sax en nog veel meer. BAL is een wonderschoon ouderwets-energiek album over het verstrijken van de tijd.Trommelend en tetterend, schitterend en schetterend
gaat De Kift, over de verschrikkingen heen, op zoek naar het goede,
de verwoede tand des tijds te lijf, tot het einde van de schijf.

Voor de teksten werd geput uit werken van, onder andere, Armando, Büchner, Baudelaire, Bulgakov, Sandburg, Lucebert, Thomas, Tzara, Kerouac, Schwab, Breton, Zjoekovski.

De Kift
De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met daarnaast een danige dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. Een megamooie mix van magnetizerende muziek. Met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.
De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 tien studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland.
Op de prominente website van Pitchfork refereerde Franz Ferdinand aan een recent optreden van De Kift samen met Rats On Rafts als de beste act die we ooit op een festival hebben gezien.

Locatie
So What!
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Leden: €12, Niet-leden €14
Leeftijd
Vanaf 12 jaar

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Peterpaul Kloosterman

vr 19 januari 2018 14:09
ben erbij!