Activiteit

Meditatiegroep Oecumenisch Initiatief Gouda

zondag 14 oktober 2018 , 19:00 - 20:15 uur

Mediteren in een echt klooster vlakbij Gouda

In de nieuwsbrief van Gouda Bruist wordt met enige regelmaat aandacht besteed aan de maandelijkse vieringen (1e zondag van de maand) van het Oecumenisch Initiatief Gouda (OIG) in De Berk aan de Krugerlaan. Wat minder bekend is de Meditatiegroep OIG. Ook deze komt maandelijks bijeen, en wel op de tweede zondag van de maand van 19 – 20.15 uur. Plaats van samenkomst is het sfeervolle klooster van de Passionisten aan de Provincialeweg Oost in Haastrecht.
Door enkele opzeggingen is er een drietal plaatsen in de meditatiegroep vrijgekomen. Ons streven is altijd naar een groepsgrootte van ongeveer twaalf actieve leden. De Meditatiegroep zou daarom graag mensen in de gelegenheid stellen om met deze vorm van meditatie kennis te maken en om onze groep te komen versterken. De Meditatiegroep verloochent haar christelijke roots niet, maar staat open voor elementen uit andere wereldgodsdiensten die het meditatief karakter van de samenkomsten versterken.
De meditatie volgt doorgaans een vast en herkenbaar stramien. Elementen van elke meditaties zijn

* Een tweetal harmonieuze en rustgevende muziekstukjes;
* Een mindfulness-achtige ontspanningsoefening van ca. 10 minuten;
* Twee mooie teksten;
* Een Zen-achtige meditatie van 20 minuten.


We besluiten de meditatie altijd met een Taizé-lied en een zegenaffirmatie. Daarna drinken we nog even kort thee met elkaar, zodat iedereen om kwart over acht huiswaarts kan.

Mensen die belangstelling hebben, kunnen mailen of bellen met Bart Been. Het e-mailadres is bartbeen@xs4all.nl; het telefoonnummer 06-31662179.

Kosten toelichting
Na tweemaal meedoen als proef geldt een bijdrage van EUR 25 per halfjaar voorafgaand aan dat halfjaar te voldoen. Afmelden voor een bijeenkomst is geen reden voor teruggave. Dit om te grote vrijblijvendheid te voorkomen.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 21 jaar
bijzonderheden
De groep kent al 9 actieve leden. Drie nieuwe leden zijn zeer welkom
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
12

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Meld je aan
Deel dit: