Activiteit

Avond over (ont)spullen door Martin van der Gaag

donderdag 21 maart 2019 , 19:30 - 22:00 uur

Het Nivon afdeling Gouda organiseert op donderdag 21 maart een avond over (Ont)Spullen. Veel mensen hebben een huis vol spullen en lijken zich daar goed bij te voelen. Maar anderzijds ontdoen velen zich momenteel van alle ooit verzamelde ‘ballast’ uit hun huis. De boeken en filmpjes van Marie Kondo (opruimgoeroe) zijn populair en kringloopwinkels kunnen de toestroom aan spullen niet aan. Maar, opruimen is niet zo gemakkelijk. Misschien komen die spullen toch nog eens van pas, aan sommige spullen zijn herinneringen verbonden, of ‘je doet toch niet iets weg dat niet stuk is’! En: waar kun je in deze regio heen met je overbodige spullen?

Enerzijds zijn veel mensen druk met het uitmesten van ons huis. Maar anderzijds kopen we nog steeds veel spullen! Kijk een keer bij de Action en zie de volle winkelwagens. Er is kennelijk een drang in mensen om spullen te verzamelen. Waarom? Worden we gelukkig met goedkope spullen van slechte kwaliteit die aan de andere kant van de wereld onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden worden geproduceerd? Is het niet beter om je te omringen met eerlijk geproduceerde spullen van goede kwaliteit waar je echt blij van wordt?

Al deze aspecten zullen aan de orde komen bij de presentatie die Martin van der Gaag (socioloog, journalist bij tijdschrift Genoeg en schrijver van o.a. ‘De luxe van genoeg’) op donderdag 21 maart gaat geven. De avond vindt plaats in zaal De Rotonde, Zuidhoef 138 te Gouda. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.15 uur.

Het zou leuk zijn als je naar deze avond een voorwerp meeneemt dat je kwijt wilt en iets waar je moeilijk afscheid van kunt nemen. Tijdens de avond worden ervaringen uitgewisseld rond het omgaan met een al dan niet teveel aan spullen.

Je kunt je voor deze avond aanmelden bij Leni de Jager: leni@dejagerschoon.nl . De kosten van deze avond zijn € 4,50 voor leden van het Nivon. Niet-leden betalen € 6,00. Dit is inclusief koffie en thee. Deze bijdrage graag vooraf overmaken op NL04TRIO 0338457992 t.n.v. Nivon Afdeling Gouda. Bij cash betaling aan de zaal zijn de kosten € 1,00 p.p. hoger.

Locatie
De Rotonde, Zuidhoef 138 te Gouda
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Kosten voor Nivon-leden € 4,50. Niet-leden € 6,00. Graag overmaken NL04TRIO 0338457992 t.n.v. Nivon Afdeling Gouda. Bij betaling aan de zaal zijn de kosten 1 euro hoger.
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: