Activiteit

lezing: Bouw je eigen Tiny House

donderdag 23 mei 2019 , 19:30 - 21:00 uur

Tiny houses zijn woningen van niet meer dan 50 vierkante meter. Het zijn volwaardige woningen, maar dan in het klein. Bij het ontwerp en de bouw wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een tiny house is zelfvoorzienend en ‘off-the-grid’ te maken, waardoor je niet afhankelijk bent van derden voor je elektra en water.

Mensen kiezen om verschillende redenen voor tiny. Ten eerste bespaart het geld, zeker als je huisje zelfvoorzienend is: je hoeft dan geen rekeningen te betalen voor je water, elektriciteit en je rioolaansluiting. Daarnaast is een tiny house ook stukken goedkoper te realiseren dan een eengezinswoning of driekamerflat: voor een kleine 35.000 euro kun je er al een krijgen. Ook de zelfstandigheid is aantrekkelijk voor de meeste bewoners: je kunt zelf je eigen tiny house ontwerpen en (laten) bouwen en bovendien ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen energievoorziening en het onderhoud. Bewuster leven, je eco-voetafdruk verkleinen en duurzaam met materialen en je leefomgeving omgaan zijn ook aantrekkelijke kenmerken voor de liefhebbers van tiny houses.

Sinds mei 2017 woont Noortje Veerman met Jan Willem van der Male in hun eigen tiny house. Deze hebben ze zelf ontworpen en zelf gebouwd. Ze vonden dit zo leuk dat ze dit dolgraag voor anderen mogelijk wilden maken. In eerste instantie dachten ze aan het verkopen van casco’s, maar het delen van kennis past meer bij de nieuwe economie. Doordat ze zelf ervaren hoe het is om zo te wonen kunnen ze naast hun bouwkundige kennis ook aan de hand van ervaring zorgen voor de nodige innovatie. Ze vinden het leuk om ook jou te helpen in het proces en hebben er daarom een boek over geschreven, getiteld: Bouw je eigen Tiny House

Op donderdag 23 mei komt Noortje Veerman naar Boekhandel Verkaaik om  erover te vertellen.

Locatie
Boekhandel Verkaaik
Kosten toelichting
€2,50 (inclusief consumptie)
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
50

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Meld je aan
Deel dit: