Activiteit

De Kracht van Kennismaking

zaterdag 30 november 2019 , 13:30 - 16:00 uur

Kom cultuur proeven en kennismaken met de Somalische Gemeenschap! Waar denkt u aan als u denkt aan Somaliërs? Veel mensen zullen deze vraag niet kunnen beantwoorden. Dit terwijl de Somalische gemeenschap al meer dan 30 jaar onderdeel is van de stad Gouda! Na het ontvluchten van hun land heeft de gemeenschap een nieuw thuis te proberen te vinden in Nederland, in Gouda.

In die tijd is veel gebeurd: er zijn bruggen gebouwd en ontmoetingen geweest, maar ook spelen er veel problemen zoals discriminatie en uitsluiting. Voor veel Somaliërs is het lastig om aansluiting te vinden en kansen te creëren in deze maatschappij. Veel mede-Gouwenaren zullen de gemeenschap ervaren als afstandelijk en gesloten, hetgeen tot afstand en onbegrip en soms zelf negatieve beeldvorming leidt.

Stichting Warsan helpt niet alleen Somaliërs o.a. bij het integreren in de Nederlandse samenleving en hen wegwijs te maken, maar ook zijn zij aanspreekpunt voor niet-Somaliërs bij vragen over de Somalische cultuur, Somalië en hetgeen deze groep bezig houdt.

Om uitsluiting, beeldvorming en polarisering over en weer tegen te gaan of zelfs te voorkomen, kiezen we er voor om elkaar te ontmoeten, actief samen te leven. En dat is wat we gaan doen! Deze middag/avond staat in het teken van elkaar kennen, de verhalen en geschiedenis van de Somalische gemeenschap te ontdekken. Om zo de afstand te overbruggen en te voorkomen dat we, bewust of onbewust een beeld over elkaar vormen en vooroordelen hebben ten opzichte van elkaar.

Samen bouwen we bruggen! Middels een presentatie, verhalen, foto’s, ontmoetingstafels en heerlijk eten is iedereen welkom om kennis te maken met de Somalische cultuur en gemeenschap.

Het evenement is gratis!
U bent van harte welkom

Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Warsan

https://goudabruist.nl/organization/3069/somalische-stichting-warsan-gouda 

Locatie
Nelson Mandela Centrum
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: