Activiteit

Agnietenconvent: Hans Goslinga over 'Het wezen van de democratie'

zondag 16 februari 2020 , 11:45 - 13:15 uur

Hans Goslinga over 'Het wezen van de democratie' Het Agnietenconvent stelt zich binnen haar jaarprogramma ‘Engagement en Hoop’ een vraag die velen bezighoudt: ‘Waar gaat het heen met de wereld en de samenleving? En welke hoop kunnen we hebben op een goede toekomst?’ Engagement activeert en verbindt daarbij en hoop geeft wegen aan.

Al 75 jaar leven we in vrijheid. Bijna al die jaren realiseren we ons ook hoe een totalitaire ideologie heeft geleid tot het grootst denkbare kwaad.
Een antwoord, misschien hét antwoord, daarop is de democratie. Een democratie gekenmerkt door vrijheid, gelijkheid en een boodschap hebben aan elkaar. Biedt die democratie ook hoop voor de komende (75) jaren?

Hans Goslinga is een gezaghebbend politiek journalist, politiek commentator, columnist bij het dagblad Trouw en verbonden aan het Montesquieu Instituut. In zijn columns analyseert hij de staat van onze democratie en de geschiedenis en cultuur van ons politiek bestel. Hij ontving verschillende onderscheidingen waaronder de Anne Vondelingprijs en de European Journalist Award.

Locatie
Agnietenkapel
Kosten toelichting
Om de kosten van de lezing, de huur van de kapel en de gratis koffie en thee te bestrijden, heffen we bij binnenkomst een toegangsgeld van € 5,00 p.p.
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: