Activiteit

Orange the World - Gouda kleurt oranje!

wo 25 nov 2020 - do 10 dec 2020 , 17:30 - 0:00 uur

Gouda doet samen met veel Nederlandse gemeentes al weer voor de derde keer mee aan de internationale campagne 'Orange the World'. Van 25 november (Internationale dag tegen het geweld tegen vrouwen) tot 10 december (Internationale mensenrechtendag) wordt actie gevoerd tegen het geweld tegen vrouwen. Deze campagne wordt ondersteund door UN Women, de Soroptimisten en Zonta. 

Het thema is dit jaar 'Help melden'. Met Orange the world willen we het taboe rond melden van geweld wegnemen door duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is.

In Gouda worden verschillende gebouwen oranje aangelicht, oranje de kleur van de dageraad, de zonsopgang. Als teken van hoop voor alle vrouwen wereldwijd. Het Oude Stadhuys op de Markt, de toren van de Sint-Jan, de Garenspinnerij, Cinema, Arti Legi en So What doen mee aan deze campagne. 

Bij voedselbanken, kringloopwinkels en apotheken zullen visitekaartjes in vier talen worden neergelegd. Hierop staat informatie en een telefoonnummer waarop mensen geweld kunnen melden.

Ook zetten we met een sjabloon en milieuvriendelijk oranje krijt de boodschap 'Stop geweld' op straten in Gouda.

Tenslotte zullen in die 16 dagen regelmatig berichten gepost worden op de websites en sociale media van de Soroptimistclub Gouda e.o. en de Zontaclub Gouda. 

Zie voor meer info www.orangetheworld.nl

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Thema
Veiligheid
start / einde
Gestart op wo 25 november 2020. Beëindigd do 10 december 2020
Illustration
 
Deel dit: