Activiteit

Denkfabriek - Hoe te falen?

donderdag 28 oktober 2021 , 19:30 - 21:00 uur

We leven in een wereld waarin status en prestaties een belangrijke rol spelen. De studie die je volgt, de baan die je hebt, de mensen om je heen, het aantal volgers op je social media; het zijn allemaal dingen waar mensen, waaronder wijzelf, een oordeel over hebben. En dat terwijl het juist zo belangrijk is om te falen.

Denkfabriek
‘Hoe te falen’ is dan ook het thema van de Denkfabriek, georganiseerd door de bibliotheek Gouda in samenwerking met de Goudse filosoof Dennis de Gruijter. Hij kijkt door de bril van het stoïcisme naar falen. De stoïcijnse filosofie helpt je om antwoord te geven op essentiële, universele levensvragen.

Drie workshops
In de eerste workshop op 28 oktober 2021 gaan we met onszelf aan de slag. Wat gebeurt er als wij falen? Hoe komen faalangst en faalmoed tot stand? En hoe kunnen we daar stoïcijns mee omgaan?
In de tweede workshop op 4 november 2021 besteden we aandacht aan andere mensen. Wat gebeurt er als zij falen en ons in de problemen brengen?
In de derde workshop op 11 november kijken we naar onze omgeving en wereld. Als de wereld ‘faalt’ of niet aan onze verwachtingen voldoet, hoe kunnen wij daarmee uit de voeten? De Romeinse filosoof Seneca geeft verrassende inzichten en oefeningen om jezelf in balans te houden in een onzekere wereld.

Meer informatie en kaartverkoop
Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op www.bibliotheekgouda.nl/denkfabriek

Locatie
Bibliotheek Gouda | Chocoladefabriek
Illustration
 
Deel dit: