Activiteit

Verhalencafé met open podium en voorstelling Het Wassende Water

zondag 24 oktober 2021 , 14:30 - 17:00 uur
Illustration

In ieder Verhalencafé van de Verhalencompagnie draait het uiteraard om verhalen. Er is een open podium voor de ervaren en minder ervaren vertellers. Iedereen met een leuk, mooi, interessant verhaal van 10 minuten is welkom om dit te komen vertellen. Na de pauze is er altijd een optreden van een (semi) professioneel verhalenverteller.

Op zondagmiddag 24 oktober wordt het open podium ingevuld door

·        Hermine van Helden met een grappig Joods volksverhaal.

·        Mieke Toor brengt het verhaal/verhalen dat haar vader haar zo vaak heeft verteld. Ze kon er geen genoeg van krijgen. Nu komt ze het verhaal aan jou vertellen.

·        Verhalen uit de losse pols

Na de pauze vertelt Gerda Hoogendijk het verhaal van Het Wassende Water, vrij naar het boek van Herman de Man. De vertelling wordt muzikaal begeleid door Jean Marie Dosogne (piano) en Janet van Diest (accordeon).

HET WASSENDE WATER

In de Lopikerwaard leeft rond 1900 de rijke boerenfamilie Beijen. Zoon Gieljan kan niet overweg met de straffe hand van zijn moeder. Hij verzet zich tegen de normen en tradities van de boerenstand. Hij gaat op zoek naar wat hem gelukkig maakt. Die zoektocht gaat niet vanzelf. Later in zijn leven wordt Gieljan gevraagd als hoogheemraad. Hij zet zich met hart en ziel in. Hij stijgt op de maatschappelijke ladder en in aanzien bij de boeren. Maar op een duistere nacht stijgt ook het water….

AANMELDEN OPEN PODIUM

Misschien heb jij een verhaal dat je graag wilt vertellen. Bijvoorbeeld over wat je meegemaakt hebt en waar je goede herinneringen aan hebt, iets waarvan je vindt dat anderen ervan mee mogen genieten. Ben je verhalenverteller en wil je iets uitproberen? Ook dan ben je welkom op het open podium. Meld je aan voor het open podium op 13 februari 2022 of 10 april 2022 bij info@verhalencompagnie.nl.

Locatie Verhalencafé: Theater Concordia, Concordiaplein 1, Haastrecht

 

Locatie
Cultureel Centrum Concordia
Kosten toelichting
€ 10,00
Doelgroep
Alle volwassenen
Documenten
maximum aantal deelnemers
45
Deel dit: