Activiteit

Op hoop van vrede

zondag 1 mei 2022 , 16:30 uur

Dit jaar viert Gouda het feit dat 750 jaar geleden stadrechten zijn gegeven. De Raad van Kerken wil hier ook een bijdrage aan leveren en wil rond een drietal thema’s activiteiten en vieringen organiseren.

Het Oecumenisch Initiatief Gouda sluit aan bij het thema Vluchtelingen en wel in de viering van 1 mei. Dit is het begin van de week waarin de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding worden herdacht. Dit jaar krijgt deze herdenking een andere dimensie erbij door de oorlog in Oekraïne, waar Nederland nauw bij betrokken is geraakt. Mensen vluchten uit dit land en zoeken een veilige vreedzame plek om te leven. Ook zijn er vluchtelingen voor oorlogen in Syrië, Afghanistan, Ethiopië en nog veel meer.

In deze viering willen we stil staan bij de gebeurtenissen nu en uit het verleden waar mensen voor wegvluchten of met de dood moeten bekopen. We doen dit door het lezen van gedichten en luisteren naar teksten van ooggetuigen, waar ook hoop in doorklinkt. Er is muziek, waarin het protest tegen dit onrecht verwoord wordt, en we bidden voor vrede.

Locatie
De Berk
Illustration
 
Deel dit: