Activiteit

Bijeenkomst Humanistisch Verbond Midden Holland : tweedeling

dinsdag 18 oktober 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Bijeenkomst 2-deling in de maatschappij  Inleider en bespreker:  Hans van der Heyden.

Er zullen enkele boeken worden besproken die laten zien welke negatieve ontwikkelingen door ongelijkheid in een maatschappij bestaan.

1. "De tirannie van verdienste" (2020) van de Amerikaanse politiek filosoof Michael Sandel. Hierin gaat Sandel uitvoerig in op de manier waarop in Amerike een extreme inkomens- en vermogenskloof is ontstaan. Met name het grote belang van het succes dat men zichzelf toeschreef aan de eigen verdienste speelt daarbij een grote rol. Met een positieve uitstraling, maar ook zeer grote negatieve gevolgen. Met name op filosofisch en morele terrein die een grote verbrokkeling en tweedeling in de maatschappij doet ontstaan, welke ook heeft geleid tot extremisme in de maatschappij.

2. "Spirit level" (2009) en  "The inner level" (2018) Hierin laten 2 Britse epidemiologen uitgebreid uit een groot aantal gegevens zien dat er een harde correlatie bestaat (in de Britse samenleving) tussen inkomensongelijkheid en een groot aantal negatieve factoren , zoals gezondheid, geletterdheid, misdaad etc.

 

Locatie
Ajour hoeve Bloemendaalseweg 41 Gouda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- Jos van der Borgt
- Marcel van den Tooren

Meld je aan
Deel dit: