Activiteit

Boek en diner

donderdag 1 december 2022 , 18:00 - 23:00 uur
Illustration

Op 1 december verzorgen de bibliotheek Gouda en de Goudse chefkok Jolanda van Dongen samen een avondvullend programma!

Jolanda van Dongen
Jolanda heeft zichzelf leren koken vanuit kookboeken. Al snel begon ze te experimenteren met gerechten en producten. Dat beviel zo goed dat ze een eetwinkel overnam: ‘Betty Blue’. Inmiddels is Betty Blue geen eetwinkel meer, maar een kookatelier. Hier verzorgt Jolanda workshops en begeleidt ze een aantal kookclubs. Zelf leert ze ook nog steeds bij en dat op wel heel bijzondere plekken. Zo liep ze in 2018 stage bij de wereldberoemde kok Yotam Ottolenghi en in oktober 2022 bij Joris Bijdendijk, chef van restaurants RIJKS en Wils, beide bekroond met een Michelinster. 

Bijzondere avond op 1 december
Op 1 december vanaf 18.00 uur is er een bijzondere avond in Van Noord. Je krijgt een welkomstdrankje en een 3-gangendiner gekookt door Jolanda en haar team. Bij het voor- en hoofdgerecht zijn er bijpassende wijnen en na afloop zijn er koffie en thee. Voor en tussen de gangen door wordt Jolanda geïnterviewd door Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda. Ze praten over Jolanda's stages bij Ottolenghi en Bijdendijk en over de boeken die Jolanda in haar loopbaan als kok hebben geïnspireerd, zoals Ottolenghi's Nopi, Een kookboek voor de lage landen van Joris Bijdendijk en - in een heel andere categorie - De opwindvogelkronieken van Haruki Murakami. 

Meer informatie en kaartverkoop: bibliotheekgouda.nl/boekendiner

Locatie
Ontmoetingscentrum Van Noord
Deel dit: