Activiteit

‘VOELEN WAT JE WIL’ Biodanza en cacao voor vrouwen

zondag 6 november 2022 , 13:00 - 17:00 uur
Illustration

‘VOELEN WAT JE WIL’ BIODANZA en CACAO voor vrouwen
Je vier uur onderdompelen in een gevoel van pure gelukzaligheid, dans en genieten. Terwijl je gedragen wordt door andere vrouwen kun je je gevoel volledige de ruimte geven en alle vormen van gepieker aan de kant zetten. Dat is precies wat je mag verwachten van deze verbindende cacao ceremonie in combinatie met heerlijke dans. Inclusief snacks en verse soepje achteraf.


Lieve vrouw,

We leven in een tijd waarin prikkels uit de buitenwereld overweldigend kunnen zijn. We moeten zoveel, iedere dag opnieuw. Verwachtingen van anderen die aan je trekken. Tientallen keuzes die op jouw bordje komen, keer op keer. Gekmakend kan dat zijn.

Wat wil je dan? ‘Ik weet het niet.’

Niet weten wat je wilt kan leiden tot stress, in je hoofd zitten en nog meer stress: want niet kiezen heeft ook gevolgen. Wanneer er stress door je lichaam schiet is het moeilijk om nog te voelen wat je wilt.

En voor je het weet zit je in een loep. Voel je je als een hond die in cirkeltjes achter zijn eigen staart aan rent. Met als gevolg: frustratie, vermoeidheid en disconnectie met jezelf en uiteindelijk met anderen. Ook met de mensen die dichtbij je staan. Au!

Soms weet je het even niet en dat is op zich oké, mits je jezelf maar tijdig oplaadt. Gun jezelf rust en sta toe je zelf zo nu en dan te verwennen.

Als dat lukt kom je in contact met jezelf en dat staat gelijk aan het écht in contact komen met de ander. En ook met: voelen wie je echt bent, wat je ècht wilt, want dat leidt tot helderheid en diepe verbinding.

Deze workshop is daar het uitgelezen event voor. Helemaal tot jezelf komen. Dat is waaraan gewerkt wordt. Nou je gewerkt…. Zo zul je het niet ervaren hoor. Het gebeurt gewoon, het overkomt je, het komt je toe. En dat mag. Laat het maar toe. Deze ervaring is voor jou, waardoor je helemaal mag zakken in jezelf, in je lijf, in je geest, je hart voelen. En dan verzachten. Uren volledig voor jou, om te zijn, te voelen en te ervaren.


Uit je hoofd, in je lijf.

Mogen we je dragen?

Dit is jouw cadeau. Gun dit jezelf of laat iemand je ermee verrassen.

 

---> Koop hier je ticket 


OVER CACAO
Cacao drinken- is dat hetzelfde als chocomel?
Nee, het drinken van cacao wordt ceremonieel en medicinaal gebruikt in midden-en zuid Amerika. Het stimuleert: de verbinding met jezelf en anderen, creativiteit, het toelaten van emoties en opheffen van blokkades. Het kan helpen om in contact te komen met je eigen waarheid en kracht.

Wat doet het?
Cacao is een superfood en zit bomvol magnesium, B-complex vitaminen en stimuleert het gelukshormoon. Je gaat er niet van hallucineren- het opent vooral je gevoelscentra. De meeste mensen ervaren intense blijdschap. Het beïnvloedt je staat van zijn zonder dat je op enig moment controle verliest. Het brengt je dichter in contact met jezelf.

Waar komt de cacao vandaan?
De cacao die wij schenken komt uit Guatemala en op een traditionele manier geplukt en verwerkt door de Maya's. De cacao is afkomstig van het vrouwencollectief in San Marcos en support lokale families.

Voorbehoud
Cacao drinken wordt afgeraden als: je zwanger bent en antidepressiva slikt - als dat het geval is, dan kun je alsnog deelnemen en maken we een passende thee voor je.

!Belangrijk!
Eet een lichte maaltijd voorafgaande aan de ceremonie. Een lichte maaltijd vooraf wordt aangeraden, dus niet teveel eten.

OVER BIODANZA

Biodanza is een dansvorm dat mensen dichter bij zichzelf brengt. Letterlijk vertaald is het de dans van het leven en dat is ook precies wat je ervaart als je het doet. Het is ontworpen door de Chileense antropoloog Rolando Toro en het wordt al decennia lang over bijna de hele wereld gepraktiseerd.

Biodanza is leuk en fijn om te doen, niet in de laatste plaats door de gelukshormonen die vrij komen en voor blijdschap, ontspanning en empathie zorgen.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat biodanza vele positieve effecten heeft. Bijvoorbeeld versterking van zelfreflectie, zelfvertrouwen, innerlijke rust, balans, optimisme en pro-actief gedrag. Ook geven mensen aan zich positiever te kunnen oriënteren op hun toekomst.

Juist in deze tijd hebben we dat nodig. Velen van ons gaan gebukt onder grote druk. Meer dan goed is.

Stress is een ziekmaker. Het onderdrukt de immuunfunctie en leidt tot een verhoogde gevoeligheid voor infecties, en zelfs kanker. Een grote stressbron ligt in de relatie met de ander.

Biodanza is een van de heilzame antwoorden op deze gevaren. Wie regelmatig aan biodanzasessies deelneemt ervaart al snel dat stress afneemt en de relatie met anderen verbetert.

WAAROM BIODANZA & EEN CACAO CEREMONIE ZO GOED SAMEN GAAN
Niet iedereen vindt het makkelijk om zich zomaar in een gezelschap te laten zien en zich over te geven aan allerlei uitnodigingen. Vrijwel iedereen heeft een dik harnas om de kwetsbare delen van het zijn. Cacao verlaagt spanning en daardoor drempel. Maskers gaan af. Mensen worden meer open en voelen minder interne belemmeringen. Wie al langere tijd biodanza doet weet dit al en heeft in principe geen cacao nodig. Maar zij zullen ook een intense sensatie beleven in hun zijn. En voor wie allemaal dat niet zo vanzelfsprekend is zal door de cacao ceremonie naar deze gemoedstoestand gedragen worden.

Na de ceremonie mag je je helemaal overgeven aan de flow van de workshop. Dat gaat dan helemaal vanzelf. Het gevoel wat de cacao oproept mag nu ge-uit worden in zowel expressieve en gevoelige dansen. Ervaar vervolgens met een gerust hart alle positieve effecten die tot je komen. Geniet, verbindt, wees jezelf en laat alles wat niet bij je hoort van je afglijden. Dit moment is helemaal voor jou in het samenzijn van vrouwen die allemaal hetzelfde willen.

-----> Koop hier je ticket

OVER DE FACILITATOREN

GENY WUESTMAN
Helemaal thuis in de creatieve en culturele sector. Kunstacademie, showballet, biodanza. Ik volgde de vierjarige opleiding tot biodanza docent, om zoveel mogelijk mensen te verbinden.

Biodanza is daar het ultieme recept voor en dat doe ik nu sinds 2013 vol overgave. In 2022 behaalde ik het certificaat Wandelcoach en help daarmee mensen één op één door ze, wandelend in de natuur, te laten ervaren wat ze ècht nodig hebben.

De liefde voor schilderen en schrijven is altijd gebleven. Maar liefst 8 succesvolle boeken heb ik mogen laten uitgeven. In de natuur vind ik rust in mezelf. Met familie en vrienden om me heen, heb ik lol, kan ik lief hebben en beminnen…

CELESTE DECEMBER
Celeste December is de CEO van IntoMe, sex educator, intimiteitscoach en fotograaf.

Ze staat bekend om het inbrengen van internationale kennis vanuit verschillende achtergronden zoals geweldloze communicatie, traumawerk (NLP, Somatics etc), tantra, modern sjamanisme & kink.

Haar workshops zijn een plek om te ervaren, taboes te doorbreken, te oefenen, te groeien en te evolueren. Haar aanpak is een mix van theorie en praktische tools gefocust op jou dingen laten ervaren.

Celeste haar workshops zijn een plek om de diepere verbinding met jezelf en anderen te verdiepen en je je meer: bekwaam, zelfverzekerd en geïnspireerd wil voelen in het contact met jezelf en anderen.

-----> Koop hier je ticket

Locatie
Het Vijfde Huis
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
65 - 80 euro
Doelgroep
Alleen voor vrouwen
Omschrijving doelgroep 
Voor vrouwen

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Celeste Veurman

Meld je aan
Deel dit: