Activiteit

Verhalencafé met Anne van Delft en de voorstelling De derde naam

zondag 12 februari 2023 , 15:00 - 16:30 uur
Illustration

De Verhalencafés van de Verhalencompagnie bestaan altijd uit twee onderdelen. Een open podium voor de pauze en een voorstelling van een gastverteller na de pauze. Op 12 februari vervalt het open podium en is er alleen de voorstelling DE DERDE NAAM door Anne van Delft.

DE DERDE NAAM - door Anne van Delft
Volgens een oud Indiaans verhaal krijg je je eerste naam van je ouders, je tweede naam verdien je door wat je doet en aan de wereld laat zien, maar je derde naam kies je zelf. Maar ....... hoe doe je dat, je derde naam kiezen?

In dit tijdperk van 'fake news' gaat Anne op zoek naar haar ware naam. Onderweg vraagt ze het aan wijze schildpadden en boze godinnen, mythologische helden en dagelijkse uitblinkers. Maar niemand kan helpen, de keuze is aan haar! Ze groeit als vrouw, maar haar naam krimpt. Anneke, Anne, An. Wat blijft er van haar over als zij geen mooie derde naam vindt? Die zoektocht, daar gaat de voorstelling over.
Een intiem portret over de veranderende betekenis van wie je bent. Aanstekelijk en humoristisch.

Zelf zegt Anne hier over:
"Bij het ouder worden merk je veranderingen aan je buitenkant, maar die aan de binnenkant, die vind ik het spannendst. Een soort innerlijke metamorfose die je zelf in gang moet zetten. Ik weet uit verhalen dat die vrijheid geeft, plezier, schoonheid en magie. Maar hoe doe je dat, je derde naam kiezen? Deze vraag blijkt heel aanstekelijk te zijn."

Anne van Delft is haar leven lang vertelster en heeft een sterke, eigen stijl. Grote verhalen van oude volkeren of kleine verhalen van gewone mensen brengt zij met haar eigenzinnige, persoonlijke stem dichtbij.


De voorstelling duurt 1 uur.
Dit Verhalencafé heeft geen open podium, maar na de voorstelling gaat het gesprek vanzelf door in het publiek onder het genot van een drankje.

Locatie
Cultureel Centrum Concordia
Kosten toelichting
€ 10,00
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: