Activiteit

Houtmansplantsoenconcert: Decadentia

zondag 2 juli 2023 , 14:00 - 16:30 uur
Illustration

Tijdens de zomermaanden van 2023 vinden voor de 28e keer in Gouda de Houtmansplantsoenconcerten plaats. De concerten zijn op zondagen van 25 juni tot en met 27 augustus. De concerten zijn van 14.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur. De entree voor de concerten is gratis.
De concerten vinden plaats in de monumentale muziektent in het Goudse Houtmansplantsoen. Het plantsoen is gelegen aan de Fluwelensingel in Gouda.

Met nummers als "Happy Feet", “Puttin on the Ritz” en vele andere swingende titels presenteert salon- en dansorkest Decadentia de opzwepende muziek van the Roaring Twenties. Swingende muziek die vooral vrolijk stemt, soms romantisch klinkt, met af en toe een vleugje melancholie.
De in stijl geklede muzikanten zorgen voor een verrassende theatrale voorstelling. Er wordt sprankelende entertainment en dansmuziek neergezet, waarbij het publiek zich waant in de tijd van de Charleston en The Great Gatsby. Decadentia zorgt voor een geheel eigen sfeer met het herkenbare geluid zoals dat destijds klonk in vele danszalen, bij de stomme film of uit de koffergrammofoon. Een foxtrot, een walsje en een tango; het staat allemaal op het gevarieerde repertoire. En natuurlijk gaat Decadentia u tot een dansje verleiden!

Bezetting:
Andreke Laverman
Claudia Timmermans
Coen ten Berge
Elsa Kleine
Erik Kootstra
Franscisca Everse-Rook
Gert Maarsen
Gyöngyi Kovács
Marianne Mekelenkamp
Marianne Spanhaak
Mariëlle van Zanten
Nico Kuiper
Pieter Oud
René Lorist
Walter Dresscher

Locatie
Houtmansplantsoen
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: