Aanbod

betaalde mantelzorg / aanvullende thuiszorg

De naam zegt het al. Die verwijst naar juffrouw Saar uit het populaire jaren ‘70 televisieprogramma Swiebertje. Saar zorgde als huishoudster voor de burgemeester van het dorp en werd ondertussen tot groot vermaak van de kijkers de hele tijd het hof gemaakt door Swiebertje.

Die glamour van televisie is er in de huidige Saar vanaf. Het gaat om de praktische kant van Saar. Boodschappen doen, (samen) koken, wandelen, meegaan naar de huisarts, het ziekenhuis of de fysiotherapeut, licht huishoudelijk werk, een spelletje spelen, kopje koffie drinken of er samen op uit ; het is een kleine greep op wat ‘Saar aan Huis’ ouderen kan bieden. Permanent of tijdelijk, overdag maar ook eventueel de nachten.

Eenzaamheid oplossen

‘We werken nauw samen met zorgorganisaties als thuiszorg, dus we verzorgen niet het medische stuk van hulp. Wel kunnen wij gespecialiseerde thuiszorg inschakelen en desgewenst de introductie daarvan begeleiden. Met onze diensten, kunnen we in een tijd waarin van ouderen volgens overheidsbeleid steeds meer wordt verwacht dat ze langer zelfstandig thuis blijven wonen, het een beetje aangenamer maken. Eén van de grootste drijfveren voor ons is het opheffen van de eenzaamheid onder ouderen’, vertelt Anita van Hoorn.

 Vast gezicht

 ‘Ik zorg voor de match tussen een zorgvragende oudere en een Saar aan de hand van persoonlijke intakes. Wij vinden het heel belangrijk dat er een klik is én dat de ouderen een vast vertrouwd gezicht over de vloer krijgen.’ De ‘Saars’ zijn voornamelijk vrouwen (45+ers) die in de plaats of regio wonen , graag maatschappelijk actief en nuttig willen zijn en die de zorg een warm hart toe dragen. Ze weten hoe belangrijk het is om persoonlijke aandacht te geven aan ouderen.

 

Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 23 mei 2018, 15:47 uur
Deel dit: