Aanbod

GRATIS coaching

Even voorstellen;

Mijn naam is Debbie de Jong, oprichtster van Aequilibrium Coaching. In december 2016 ben ik afgestudeerd aan de TC university en mag ik mij officieel Coach met specialisatie NLP noemen. Hiernaast hou ik me bezig met de zorg voor mijn dochter van vier jaar, een gezellig sociaal leven en ben ik vrijwilligers bij de expertgroep jonge vrouwen bij de BVN (borstkanker vereniging Nederland).

Mijn missie in het leven is om dat te doen waar ik goed in ben, waar ik mij fijn bij voel, waar ik energie van krijg. Coachen is hier onderdeel van. Mijn missie is niet om andere te helpen maar eerder om ze te ondersteunen bij het vinden van evenwicht. Ik had het nodig om letterlijk doodziek te zijn om zodoende mijn antwoord op de vraag naar, wat geluk nu eigenlijk is, te vinden. Ik gun iedereen de antwoorden op vragen die er in je schuilen. De “wat en hoe” vragen. Als coach begeleid ik je tijdens dit proces. Anders gezegd, om daar te komen waar je wilt zijn in plaats van waar je niet wilt zijn.

 

Wat is coaching?

Coaching bestaat al eeuwen lang en toch lijkt het alsof er nu meer coaches zijn dan ooit. Overal is wel een coach voor te vinden. Maar wat is coaching nu eigenlijk? Er zijn tal van verschillende definities te vinden over coaching. In dit korte filmpje leg ik je uit op een eenvoudige manier van wat ik geloof dat coaching is.

Een stukje historie;

De term komt uit het Frans (coche). Coach is het Franse en later (rond 1500) Engelse woord voor een wagen om mensen te transporteren van de ene naar de andere plaats. Het besturen van een koets werd coaching genoemd. De bron van het werkwoord 'to coach' is echter het vervoeren van een gewaardeerd, of waardevol persoon van waar hij was naar waar hij wil zijn.

* Volgens wikipedia; https://nl.wikipedia.org/wiki/Coaching 

Dit is wellicht de meest omvattende omschrijving van coaching. Het helpt je om van waar je bent, of vandaan komt naar waar je heen wilt. Binnen de coach wereld noemen we dit de huidige situatie (feitelijke situatie) en de gewenste situatie. De huidige situatie is hierbij heel letterlijk genomen hoe je leven nu is, wie jij nu bent. Het is niet te zeggen dat de gewenste situatie per definitie in de toekomst ligt. Het mooist zou juist zijn als je gewenste situatie in het Hier en Nu ligt. In dat geval is coaching overbodig.

Het mooie van coaching is dat de coach zelf nooit weet wat er schuil gaat achter de vragen en dat coaching daarom altijd op maat is. Geen enkele coaching is het zelfde omdat ieder persoon waardevol en uniek is. Coaching is een manier van leren met als doel daar te komen waar je wilt zijn. Als coach ben ik jouw koets.

 

BELANGRIJK*

*Om mijn ervaring verder uit te breiden bied ik mijn coaching (tijdelijk) gratis aan voor iedereen die vastberaden is om (onder mijn begeleiding) daar te komen waar hij/zij wilt zijn. 

 

Tot snel.

 

Liefs,

Debbie de Jong

Aequilibrium Coaching

leeftijd 
vanaf 12 jaar
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 10 februari 2017, 14:42 uur
Deel dit: