Activiteit

Vrouwencirkel

dinsdag 24 juli 2018 , 19:30 - 22:05 uur

Vrouwencirkels in Gouda

Steeds vaker krijg ik vragen of er vrouwencirkels hier in de buurt zijn, of er vaker als vrouwen bij elkaar gekomen kan worden, laagdrempelig, op een ontspannen manier. Ook was er vraag naar een beter bereikbare locatie, die heb ik inmiddels gevonden; Het Vijfde Huis in Gouda. Deze locatie is op loopafstand van Gouda Centraal Station en ligt aan de Gouwe bij het stationspark in de buurt. Het is een locatie die gerund wordt door bijzondere, lieve en integere mensen die zich inzetten voor persoonlijke- en intuïtieve ontwikkeling en dat doen ze op een erg authentieke manier. Ik ben Erwin en Gideon zeer dankbaar dat ik gebruik mag maken van hun ruimtes en mijn ding mag komen ontwikkelen in het Vijfde Huis, niet alleen vrouwencirkels maar nog veel meer (in de toekomst).

De eerstkomende vrouwencirkel zal zijn op dinsdagavond, 24 juli, om 19:30 tot 22:00 uur op de locatie van het Vijfde Huis: Nieuwe Gouwe Westzijde 2, 2802 AN, te Gouda.
Deze Vrouwencirkel is laagdrempelig in de vorm dat ik dit keer niet zozeer met ceremonieële aspecten zal werken of met rituelen, maar meer met delen, verbinding maken met elkaar, je ei kwijt kunnen, thema's als de maan, menstruatie, seksualiteit, creativiteit, carriére, moederschap en de natuur, en nog veel meer. Het doel van de cirkels is om even als vrouwen onder elkaar te zijn, jezelf even te kunnen zijn en kunt onspannen in de vrouwelijke energie. Ik maak wel gebruik van meditaties of visualisaties of misschien hier en daar wat beweging om in het lichaam te zakken en uit het hoofd te gaan en meer in het gevoel te stappen. Dit kan zo enorm ontspannend zijn, om eens niet de hele tijd te denken maar te voelen wat er dieper bij jou leeft en hier uiting aan te geven, in de veiligheid van een Vrouwencirkel. In deze cirkels wordt er meer gepraat dan bij de Tempel van de Vrouwe maar we proberen dit te beperken of af te wisselen met oefeningen waarbij je deze hoofd-energie weer naar beneden brengt en dus op een andere manier kunt leren praten: vanuit je gevoel en vanuit je buik.

Kortom; het zijn avonden waar je vrouw kunt zijn, je kunt verbinden met andere vrouwen en jouw eigen vrouwelijke energie. Waarin je even jezelf kunt zijn en waar niemand je gek opkijkt als je op de grond wil liggen en gewoon wilt luisteren, dat je een traan laat, dat je vertelt over jouw bijzondere band met de Maan en de natuur, dat je dingen uitwisseld met elkaar over vrouwenzaken, dat je lekker op de achtergrond aanwezig bent met een handwerkje en gewoon Bent. Een avond waarin je uit je hoofd kunt stappen en diep kunt onstpannen op elk niveau. De veiligheid van de groep is voor mij van groot belang, ik zorg en dan ook zoveel mogelijk voor dat deze veiligheid binnen de cirkel behouden wordt door middel van vertrouwelijkheid, privacy, elkaar laten uitpraten, niet uitlachen, geen oordelen vellen over elkaar, etc. Dit is allemaal erg belangrijk om iedereen in haar waarde te laten en te kunnen laten zijn wie ze is.

Dus wil je ook komen, mooie vrouwe? Je bent meer dan welkom bij deze eerste Vrouwencirkel. Je kunt je aanmelden via: oervrouw.witteraaf@gmail.com met een mailtje dat je wilt deelnemen. De entree is 15 euro standaard, daarnaast hanteer ik een Pay As You Feel Principe. De 15 is voor het betalen van de ruimte, en de donatie, de Pay As You Feel-donatie is voor wat jij de avond waard vond en wat jij kunt missen uit je portemonnee. Je betaalt 15 euro vooraf om je plekje te reserveren zodat ik zeker weet dat je komt en de avond kan doorgaan. De avond gaat alles door met minimaal drie deelneemsters. Ik stuur je per mail de betaalgegevens en andere details over de avond. Als er van te voren dingen zijn die ik moet weten kun je mij dit ook altijd mailen, dan hou ik rekening met dat je extra kwetsbaar bent of dat je gewoon een slechte rug hebt en ik een extra kussentje voor je moet voorzien als we op de grond gaan zitten. ;-)

Graag tot de 24ste juli!

Psssst, nog wat: Kijk ook even op de website van het Vijfde Huis: www.hetvijfdehuis.nl
En op mijn website: www.hetvrouwenrad.com !

Locatie
Het Vijfde Huis
Adres: Nieuwe Gouwe Westzijde 2, 2802 AN Gouda
Kosten toelichting
15 euro starttarief, daarna Pay As You Feel
Doelgroep
Alleen voor vrouwen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
bijzonderheden
Gaat alleen door met minimaal 3 deelneemsters!
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
30
Deel dit: