Activiteit

VEDIC ART: HEARTART

Tweewekelijks: Op dinsdag , 19:30 - 22:00 uur

VEDIC ART helpt je te herinneren hoe jij creëert. Heb je zin komend seizoen te schilderen, je creativiteit te prikkelen en in alle vrijheid te laten stromen? Wil je graag dichter bij jezelf komen en vanuit je hart te werk gaan? Dan nodig ik, je van harte uit voor een reis van september 2018 tot februari 2019 door de creatie principes van Vedic Art!

VEDIC ART, wat is het?

Vedic Art is een creatief proces waarbij het niet zozeer gaat om het aanleren van bepaalde technieken van tekenen of schilderen, maar om de natuurlijkheid en vreugde waarmee je dat doet. Vedic Art brengt je in contact met je eigen creatieve kracht en zal je leren met plezier dingen te gaan tekenen, schilderen, creëeren, vanuit je hart.

Alles is er al, alles is in jou aanwezig

Creëren is iets heel natuurlijks en iedereen is in staat dit te doen. Sterker nog, iedereen is van nature een heel creatief wezen. Alle kennis is al in ons aanwezig, zoals een zaadje weet hoe een bloem te worden. Als de natuur haar eigen stroom mag volgen, is alles perfect en in balans. Dit geldt ook voor jou als jij je laat leiden in de innerlijke bron/je hart, in plaats van alles daarbuiten.

Met behulp van 17 principes van Vedic Art zul je leren je innerlijke creativiteit aan te spreken en in contact te komen met de creatieve levenskracht. Je leert om je hoofd en je oordelen los te laten. Zie het als een mooie ontmoeting tussen kunst en bewustzijn, waarbij je in 17 stappen dichter en dichter bij jezelf en jouw natuurlijke manier van creëren zult komen. Je zult merken dat dit proces doorgaat in je dagelijkse leven; kunst en leven smelten samen.

Wat gaan we doen?

Schilderen! We gaan op een kleurrijke ontdekkingsreis in jezelf en maken je creativiteit in kunst (en het leven!) wakker.   

Stap voor stap ontdek je alle 17 principes van creatie. Je wordt hierin ondersteund door schilderoefeningen, teksten en soms ook met beweging. Schilderen is het belangrijkste medium dat we in de cursus gebruiken, maar uitstapjes naar andere vormen als fotografie, installatie zijn ook mogelijk.

De cursus is ervaringsgericht; het proces staat centraal, niet het resultaat of de techniek. Het is onbevangen spelen met kleuren, vormen en materiaal. Je hebt alle ruimte en vrijheid om in jouw proces te gaan, je mag ‘het moeten presteren’ loslaten, je kunt laten gebeuren wat wil gebeuren. In het atelier kun je in alle stilte werken. Erbuiten is ruimte voor gesprek, zonder in be- en veroordelingen te komen.

 

Kosten 275 €  

Deelname

Om je op te geven, bel (06 22 44 67 92) of mail (sandra.degraaf@online.nl) Sandra.

Voor meer informatie kun je terecht op www.heartart.nu

 

 

Locatie
Het Vijfde Huis
Kosten
Met korting
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 12
start / einde
Gestart op di 25 september 2018. Beƫindigd di 12 februari 2019
Illustration
 
Deel dit: