Activiteit

Vrouwencirkel Gouda

dinsdag 23 oktober 2018 , 19:30 - 22:00 uur

Om heerlijk vrouw te zijn, vrouwelijke tradities te herontdekken en beleven, samen, met andere vrouwen, even lekker tijd voor jezelf, ontspannen... Om laagdrempelig vrouwen hun vrouwelijke kracht, energie, natuur, te laten ontdekken en verkennen geef ik vrouwencirkels in Gouda. Deze vrouwencirkels zijn laagdrempelig. Het zijn avonden waarin we als vrouwen bij elkaar komen, praten over vrouwenzaken, ons verdiepen in vrouwelijke tradities zoals bijvoorbeeld orakelen, praten over voorouders en het altaar, over je band met de natuur en hoe die te verdiepen, over vrouwelijke energie en de fasen van vrouwelijkheid, over de godin(nen), seksualiteit, menstruatie, de Maan en nog veel meer. Ook als je niet zo veel op hebt met spiritualiteit zijn deze avonden toch geschikt om jezelf in te kunnen zijn.

Deze avond staat in het teken van de voorouders, met name de voormoeders krijgen aandacht vanavond. We praten over onze moeders, onze oma's en over magie en divinatie. Want hoe doe je dat? Doe je dat? En waarom zou je dat doen? Hekserij heeft een negatieve bijklank bij velen, toch is het een groot onderdeel van de vrouwelijke spirituele erfenis. We geven hier aandacht aan, aan onze spirituele beleving en hoe we dat zien en praktiseren. We sluiten af met een zangoefening (don't worry, je moet niks, als je niet durft te zingen hoeft dat absoluut niet) en/of een lekker ontspannen drumsessie waarin we ons laten meevoeren op het geluid van drum en de hartslag van Moeder Aarde.
Ik neem drums mee (ik heb er een stuk of 4, en ik neem orakel-materiaal mee zoals runen, een zwarte kom voor te schouwen, en meer...)
?
Wat kun je zoal verwachten op een avond zoals dit?
We kunnen:
- ontspannen dansen op je eigen manier en in je eigen tempo en je lichaam even opnieuw leren voelen
- Mediteren
- lekker kletsen en lachen
- een thema bespreken
- een creatief iets samen doen
- traditionele vrouwendingen herontdekken zoals spinnen, weven, kleien, bakken, breien, koken, schilderen, zingen, orakelen, en nog veel meer
- praten over spiritualiteit of een laagdrempelig ritueel samen doen
- ontspanningsoefeningen doen zodat je eens heerlijk tot rust komt
- Muziek luisteren of gewoon even zitten en niks doen
- drummen
en nog veel meer...

De avonden worden gehouden in het Vijfde Huis in Gouda. Dit ligt ongeveer 10 minuten lopen van Gouda Centraal Station en je kunt op het terrein parkeren. De entree is 15 euro, dit betaal je vooraf, daarop komt eventueel nog een donatie in de vorm van Pay as You Feel (waarin je zelf bepaalt wat de avond voor jou waard was en wat je kunt missen). Vergeet niet om je altijd minimaal 3 dagen van te voren aan te melden via oervrouw.witteraaf@gmail.com! Als je je niet aanmeldt kun je helaas niet deelnemen, dit is om laatste moment afzeggingen te voorkomen zodat ik niet ineens de zaal niet kan betalen door eventuele afzeggingen. ;-) Heel erg bedankt en graag tot onze cirkel!

Locatie
Het Vijfde Huis
Kosten toelichting
15 euro starttarief, daarna Pay As You Feel
Doelgroep
Alleen voor vrouwen
Leeftijd
Vanaf 13 jaar
Illustration
 

Aantal aangemelde deelnemers: 3

Deze mensen komen:
- Hieleen Alders
- Jony van Es
- Mieke Da Graca

Meld je aan
Deel dit: