Activiteit

Voorstelling: Schijtziek (Mouna Laroussi)

zaterdag 17 november 2018 , 20:00 - 21:30 uur

’Door angst, argwaan, vreemdelingenhaat en superioriteitsgevoel maak je je wereld steeds kleiner en creëer je uiteindelijk je eigen gevangenis. Waarom zou je dat doen? Waarom zou je jezelf vrijwillig opsluiten in een klein benauwd hokje? Ik heb het zelf bijna 3 jaar noodgedwongen moeten doen en ik kan je vertellen: je wordt er schijtziek van.’

Choreografe Mouna Laroussi is door een darmaandoening jarenlang letterlijk schijtziek geweest. Maar ze weet inmiddels dat je de ziekte niet overwint door de bagger te ontkennen. Dansend, pratend, zingend en af en toe schreeuwend perst ze alle diarree die de multiculturele samenleving heeft voortgebracht er nu maar eens uit: vooroordelen, frustraties, ergernissen, pijnlijke confrontaties. En als ten slotte het leed geleden is en de strijd gestreden, komt er hopelijk ruimte voor een nieuwe, openhartiger omgang met elkaar.

Theaterkrant ****
“In regie van Titus Tiel Groenestege is ze een overtuigende en geestige comédienne die haar zelfgeschreven teksten zowel pijnlijk als komisch laat klinken. Veel sketches hangen tussen mime en dans. Haar dans is rauw, aards en tegelijkertijd swingend.

Quote Nasrdin Dchar: “Het was ontroerend, super grappig, kwetsbaar, multidisciplinair, geëngageerd, allemaal rake thema’s die ze aankaart. Ga het zien!” 

Locatie
Cultuurhuis Garenspinnerij
Kosten toelichting
Online € 12,50 / Deur € 13,50
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: