Bericht

Media Ukkie Dagen

Geplaatst op 16 maart 2021, 08:12 uur

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.
Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. We geven antwoord op vragen als: hoe kun je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?

De bibliotheek Gouda verzorgt tijdens de Media Ukkie Dagen online voorleesochtenden. Op verschillende ochtenden kun je samen met je peuter luisteren naar onze voorlezer:

  • woensdag 24 maart
  • vrijdag 26 maart
  • woensdag 31 maart
  • vrijdag 2 april

Denise Bontje van Mediasmarties.nl neemt ouders tijdens het gratis webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media-aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans? Het webinar is op 31 maart 2021 van 20.00 tot 21.00 uur. 

Meer informatie en de aanmeldmogelijkheid staan op https://www.bibliotheekgouda.nl/mediaukkiedagen

Illustration
 
Deel dit: