Bericht

Verbouwing Chocoladefabriek van start

4 juni 2021, 18:18 uur
logo
Bibliotheek Gouda

Van juni 2021 tot juni 2022 wordt de Chocoladefabriek verbouwd. 

Op 22 mei 2019 heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met de verbouwing van de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20, waarin onder andere de bibliotheek Gouda gevestigd is. In 2020 zou al gestart worden met de werkzaamheden, maar de aanbestedingsfase duurde langer dan verwacht, onder meer door corona. Inmiddels is de welstandscommissie akkoord en is bekend welke aannemer aan de slag gaat, namelijk R.A. van Leeuwen Bouwbedrijf.

Start werkzaamheden
Deze aannemer richt op 7 juni 2021 de bouwplaats in. Zo komt er regelmatig een bouwkraan achter het gebouw te staan. Verder worden er voorbereidingen getroffen voor een nieuwe CV-opstelling; hier kunnen bezoekers van de Chocoladefabriek last van hebben.

Na de bouwvak
Na de bouwvak (die duurt van 31 juli 202 tot en met 22 augustus 2021) komt de Chocoladefabriek in de steigers te staan en wordt de derde verdieping gesloopt. Die sloop is nodig omdat de derde verdieping constructief niet goed in elkaar zit, waardoor er bijvoorbeeld lekkages ontstaan op de tweede verdieping. Vervolgens wordt de tweede verdieping ingericht. Zo komen er een technowerkplaats, een tentoonstellingsruimte van Libertum en lokalen voor Mirakel Musicaltheater.

Meer informatie
Op www.bibliotheekgouda.nl/verbouwing staat meer informatie. Op deze pagina staat ook een link naar www.renovatiechocoladefabriek.nl; dat is de website waarop de aannemer iedere week een update plaatst. 

Foto: Astrid den Haan