Bericht

Computercursussen voor senioren

Geplaatst op 1 februari 2022, 18:56 uur
Illustration

De bibliotheek Gouda geeft dit voorjaar verschillende computercursussen voor senioren. Deze worden altijd gegeven door ervaren (senior) docenten. 

iPad-training
Een iPad is een slim en handzaam alternatief voor een laptop. Maar veel eenvoudiger voor wie weinig of geen ervaring heeft met de computer. In deze training leert u omgaan met de iPad. We bespreken wat een iPad allemaal kan en hoe u deze naar eigen voorkeur kunt inrichten. U leert wat apps zijn en hoe u die kunt gebruiken en oefenen met het versturen van e-mails (inclusief foto’s) en surfen op het internet. Maar ook hoe u Skype kunt installeren en kunt bellen met uw dierbaren. 
Deze training vindt plaats op de dinsdagen 22 februari, 1 maart, 8 maart, 15 maart en 22 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur. 

Cursus Windows
De wereld wordt steeds digitaler en steeds meer gebeurt met een computer. In deze cursus leert u vanaf het echte begin werken met een computer. Wat kan de computer en hoe moet u hem gebruiken? In een rustig tempo leert u om te gaan met de bediening en maakt kennis met de mogelijkheden van internet. U leert informatie op te zoeken en te bewaren. Ook het gebruik van mail komt aan de orde. 
Deze cursus vindt plaats op de zaterdagen 26 februari, 5 maart, 12 maart, 19 maart en 26 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Cursus over de iPhone of Android-telefoon
Bijna alle verkochte mobiele telefoons zijn tegenwoordig smartphones. Dat wil zeggen dat de telefoons meer kunnen dan alleen bellen en sms'en. Op de slimme apparaten kunt u ook internetten, e-mailen, sociale media gebruiken, spelletjes spelen en fotograferen. Maar hoe werkt dat allemaal? We geven twee aparte cursussen: een over de iPhone van Apple en een over telefoons die Android als besturingssysteem hebben. 
De cursus over de iPhone is op 2 maart, 9 maart, 16 maart, 23 maart en 30 maart van 13.30 uur tot 15.30 uur. 
De cursus over de Android-smartphone is op 6 april, 13 april, 20 april, 4 mei en 11 mei van 13.30 uur tot 15.30 uur. 

Informatiemiddag
Alle cursussen zijn in Van Noord aan de Lekkenburg 1 in Gouda. Hier is op woensdag 9 februari van 13.30 uur tot 16.00 uur ook een informatiemiddag over het cursusaanbod. 

Deel dit: