Bericht

Veel bibliotheekactiviteiten in Van Noord dit najaar 

Geplaatst op 26 oktober 2022, 14:40 uur
Illustration

In 2019 startte Ontmoetingscentrum Van Noord naast winkelcentrum Bloemendaal. Een van de organisaties die je hier vindt, is de bibliotheek Gouda. Dit najaar zijn er veel activiteiten.

Kinderbibliotheek en uitleenpunt 

In Van Noord zitten een kinderbibliotheek en een uitleenpunt voor volwassenen (inclusief grootletterboeken). Deze zijn op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. De laatste twee uur is er een bibliotheekmedewerker aanwezig om vragen te beantwoorden. Iedere vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur is er een speciale ochtend voor kinderen van 0 tot 4 jaar, waarbij er onder andere wordt voorgelezen.


Computercursussen en inloopspreekuren 

Samen met SeniorWeb organiseert de bibliotheek Gouda computercursussen en inloopspreekuren voor senioren die vragen hebben over hun computer, tablet of smartphone. Het spreekuur is iedere donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Ieder voorjaar en ieder najaar start een nieuwe serie cursussen. Zo start er op 17 november een serie van vijf bijeenkomsten over de smartphone. 


Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van de bibliotheek helpt je verder. Iedere donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een spreekuur in Van Noord. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.


Boek en diner

Op 1 december verzorgen de bibliotheek Gouda en de Goudse chefkok Jolanda van Dongen samen een avondvullend programma in het gezellige café in Van Noord. Je krijgt een welkomstdrankje en een 3-gangendiner gekookt door Jolanda en haar team. Bij het voor- en hoofdgerecht zijn er bijpassende wijnen en na afloop zijn er koffie en thee. Voor en tussen de gangen door wordt Jolanda geïnterviewd door Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda. Ze praten over Jolanda's stages bij de beroemde chefkoks Yotam Ottolenghi en Joris Bijdendijk en over de boeken die Jolanda in haar loopbaan als kok hebben geïnspireerd. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op bibliotheekgouda.nl/vannoord. Hier vind je ook de prijzen van een lidmaatschap. Zo kost een standaard abonnement € 52,50. Als je 65+’er bent, betaal je slechts € 39,50. Als je in november lid wordt, krijg je het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls.

Deel dit: