organisatie

Festivla

Non-profit

Of je nu liever gele of bruine vla eet, of toch liever hangop. Of je je stamppot lekkerder vindt met wortels of met boerenkool, of je nou meer van de brie bent of van extra belegen, of je nu een beperking hebt of niet… Laat je roeren tijdens Festivla.


Festivla is een uniek cultureel evenement georganiseerd door mensen met en zonder verstandelijke beperking. We willen zorgen voor een zo inclusief mogelijke samenwerking. De organisatie van Festivla wordt gevormd door mensen met en zonder verstandelijke beperking. Van het verzinnen van namen en titels, tot het helpen in het verspreiden van de communicatie. Van kaartjes scheuren, tot bands helpen uitladen, van het meehelpen in de horeca tot het zelf gedichten schrijven en uiteindelijk het podium pakken. Van het regelen van vrijwilligers tot aan het vinden van sponsoren. Juist het vermengen, het roeren, maakt Festivla tot wat het moet zijn.


Het festival bestaat uit een aantal onderdelen: in mei 2021 zijn gedichten gemaakt. Zij vormen de inspiratie voor het maken van beeldende kunst. Met de combinatie van de poëzie en beeldende kunst zullen muzikanten en bands aan de slag gaan. Zij schrijven een nummer speciaal hierop gemaakt. Ze zullen dit nummer spelen, samen met een bijzondere gastmuzikant.


Meer informatie staat op www.festivla.org. De eerstvolgende activiteit is Hangop op 19 juni 2021. Op die dag kun je voor slechts 5 euro een workshop volgen bij 6 verschillende kunstenaars! 

Documenten

Deel dit: