Barbara Laan

Professional, autismecoach - ambulant onderwijs
Wie is Barbara?

Ik werk bij mensen aan huis, bij de dagbesteding op school of in mijn praktijk aan huis.


Ik organiseer cursussen op allerlei plekken in de regio.


 

Mijn werk en hobbies

Ik werk met kinderen, jongeren en volwassenen .


De kinderen, jongeren en volwassenen die bij mij terecht kunnen ervaren het dagelijks leven, op school of op het werk vaak als zeer uitdagend en stressvol. Zij zijn meestal zeer hooggevoelig en ervaren veel prikkels van binnenuit en buitenaf. Zij voelen zich van kleinsaf aan vaak anders dan anderen en hebben veelal moeite met het zich thuisvoelen in de wereld. Vaak hebben zij al op jonge leeftijd veel trauma ervaren of is er sprake van een onbewust doorgegeven familietrauma. Ook kan er sprake zijn van een bepaalde diagnose (autisme, ad(h)d etc.) of een langdurige ziekte. Hierdoor is hun zenuwstelsel zeer overprikkeld geraakt en hebben zij het gevoel altijd "aan" te staan, altijd iets "te moeten doen", gedachten niet kunnen stoppen, zich nooit goed genoeg voelen, altijd angstig zijn, altijd moe zijn.


Je kunt bij mij terecht voor ondersteuning bij depressie, geboorte- en familietrauma, suicidegedachten en zelfbeschadiging, eetproblematiek, dissociatie problematiek.


Als vrijwillger bij de NVA (Ned. vereniging voor autisme) begeleid ik elke 1e woensdag van de maand, samen met Jan Korving, een zelfhulpgroep voor ouders in Gouda.

Mijn expertise

Mensen zich veilig en erkend laten voelen en mensen contact te laten maken met wie ze in wezen zijn.                                                                                                                                                     


 


 


 

Mijn mogelijkheden

Ik ben vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).


Samen met Jan Korving begeleid ik een gesprekgroep voor ouders van kinderen met ASS. Elke 1e woensdag van de maand komen we samen in gebouw De Noord, Lekkenburg 1, Gouda. De bijeenkomsten zijn gratis.


Het is vooral als zelfhulpgroep bedoeld, maar je kunt ook bij mij en Jan terecht voor persoonlijke gesprekken. Aanmelden kan via: ouders.nva.zh@autisme.nl