Pat Bloom

Digitaal Kunstenaar
Mijn werk en hobbies

Pat is een transdisciplinair avant-garde kunstenaar. Hij groeide op in de 90’s met graffiti, cyberspace, street-art, grafisch en interaction design. De opkomende digitale kunst greep zijn aandacht.


De volgende logische stap was de Willem de Kooning Academie waar hij afstudeerde als BA in Interactive Multi Media (IMM), één van de eerste academies die deze richting in de beeldende kunsten aanboden.


Zijn hedendaagse digitale schilderijen kunnen worden omschreven als een mix van futurisme, 3d en kubisme (ook wel ultra-contemporary) en is te herkennen aan de kleurrijke en dynamische stijl die het werk uitstraalt. Zelf noemt hij deze stroming cybrisme, een mix van cyber(space) en (futur)isme.


Het werk begint als een schets of foto en evolueert (na een zelf ontwikkeld proces van schetsen, tekenen, construeren) in een virtueel 3D-model of scène. De composities worden op hoge resolutie uitgerekend (soms duurt het dagen voor een afbeelding klaar is) en worden in een kleine oplage op een duurzame drager zoals Metal HD of fotoprint overgezet.