project

Spelen in Oost, een natuurspeeltuin

K
V
geplaatst op 16 mei 17, 20:04 uur, door Petra Otten

In Gouda Oost zijn wel speeltuintjes, maar er is geen uitdagende natuurspeeltuin. De Werkgroep Spelen in Oost is bezig zo'n speelterrein te realiseren. We hebben toestemming van de gemeente om de driehoek tussen de Voorwillenseweg, de flat aan de Bleisstraat en de Han Hollanderweg hiervoor te gebruiken. En, net zo belangrijk, we hebben heel veel enthousiaste buurtbewoners, kinderen (en hun ouders) die willen meedenken en meewerken. Binnenkort wordt een eerste ontwerp gemaakt met behulp van Wijkteam Oost. Nu zijn we op zoek naar geld om alles te kunnen betalen!

thema: openbare ruimte & groen, leefbaarheid, gezondheid/ bewegen
Gewenst resultaat: Een avontuurlijke speeltuin, waar je kan klimmen en klauteren. Waar je kan spelen met water en zand, waar je verstoppertje kan doen tussen de bomen en struiken. Je kan je daar verwonderen over de vogels die daar leven en over de beestjes in het water. Je kan ook komen helpen als er gewerkt moet worden in het groen. Met takken sjouwen, bladeren harken, noem maar op. Als je jonger bent dan 8 jaar is het handig als je vader of moeder meekomt. Die kan daar op een bankje een praatje maken met andere ouders en buurtbewoners.
foto's

1 project-update

Petra Otten

We hebben sinds vanochtend een voorlopig ontwerp! Bureau Ris heeft met financiering door Wijkteam Oost de wensen van de werkgroep in een plan omgezet. Het ziet er prachtig uit. We leggen het ontwerp binnenkort aan de gemeente voor en kunnen hiermee sponsors gaan benaderen.
22-jun-2017 14:12
2 reacties

Rosa Grietje

Wat een mooi initiatief! Is dit al voorgesteld aan de gemeente? Of moet dit project op eigen kracht ingevuld worden?
Hartelijke groet,
Rosa Schouten (bewoner)
19-mei-2017 09:38

Petra Otten

Ja, we hebben toestemming van de gemeente om het terrein te gebruiken. De gemeente is enthousiast over ons plan, maar we moeten wel op eigen kracht de financiën rond krijgen. Gaan we NU mee aan de slag.
22-mei-2017 11:18