Project

Stap Mee

Geplaatst op 13 maart 2018, 13:41 uur

Stap Mee in Korte Akkeren met de Diabetes Challenge. Doe mee met de wekelijkse wandelingen samen met buurtgenoten en zorgverleners. 

Wandelen kan bij diabetes zelfs kan leiden tot afname van medicatie. Maar iedereen, ook zonder diabetes, is van harte welkom om zich aan te sluiten. Wandelen is gezond en samen wandelen is gezelliger. 

Er wordt rekening gehouden met alle niveaus. In september wandelen we uiteindelijk, samen met alle deelnemers uit heel Nederland, de finaleloop op het Diabetes Challenge Festival. Het doel is dat iedereen minimaal 5 km kan lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 kilometer!

Stap Mee.... in Korte Akkeren start in april 2018. Klik hier om de flyer te bekijken.

Inmiddels is de Challenge geweest en willen de wandelaars door blijven wandelen. Wekelijks wordt gelopen op dinsdag van 19.00 – 20.00 uur en op donderdag van 10.00 – 11.00 uur. Nieuwe wandelaars zijn welkom. Deelnemers betalen € 2,50 per keer. Meer informatie en aanmelding via 0182-590910 of denise.blom@sportpuntgouda.nl. 

Het is aan te bevelen om meerdere keren per week te wandelen.

Sport.Gouda heeft een set van 10 routes samengesteld van 4-5 km die starten vanuit Gezondheidscentrum Korte Akkeren.

Deelnemers aan Stap Mee ontvangen een mapje met de routes, maar je kunt ze ook zelf downloaden en printen:
DOWNLOAD 10 wandelroutes door Korte Akkeren

thema 
sociale cohesie, maatschappelijke ondersteuning, gezondheid/ bewegen
Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Lopend
Deel dit:
1 projectupdate

Heleen van Praag

Project volgens planning

Zaterdag 29 september 2018 hebben 26 wandelaars uit Gouda meegedaan aan de finale van de Nationale Diabetes Challenge. Zij finishten in het Olympisch stadion in Amsterdam een afstand van 5 of 10 km. Sinds april lopen de wandelaars wekelijks onder de naam Stap Mee in Korte Akkeren. Stap Mee is een i... lees meer
0
Open de update in eigen pagina