Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

Taxatieverslag alleen geeft onvoldoende inzicht in de WOZ-waarde

Geplaatst op 27 maart 2019, 13:53 uur

Het is weer de tijd om de nieuwe WOZ-waarde te controleren. Voor woningeigenaren, die tot nu toe bot vingen bij een verzoek om meer informatie dan het taxatieverslag is er weer hoop dat het nu wellicht wel lukt.

Toelichting

Gemeenten en belastingsamenwerkingsverbanden zijn de heffingsorganen van de WOZ. Zij hebben tot nu toe steeds beweerd, dat het wettelijk voldoende was om de vastgestelde WOZ -waarde met alleen het taxatieverslag te onderbouwen. Dat werd tot nu toe ook geaccepteerd door rechters. De Hoge Raad heeft door deze praktijken nu een streep gehaald (ECLI:NL:HR:2018:1316). De heffingsambtenaar is wettelijk verplicht de vastgestelde waarde voor de woningeigenaar inzichtelijk te maken met alle onderliggende gegevens als daar door de woningeigenaar om wordt gevraagd.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat Mensen, die de vastgestelde waarde van hun woning beter willen begrijpen en er niet uitkomen of bij wie de gemeente of het samenwerkingsverband blijft weigeren de gevraagde informatie te verstrekken, kunnen voor overleg of voor meer informatie contact opnemen met Ton van Oosterhout (aavanoosterhout@gmail.com) die samen met anderen al langer streeft naar transparantie van de WOZ- taxaties in Nederland.
Illustration
 
Deel dit: