Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
   Project   

KIJK op Straat

V
Geplaatst op 21 april 21, 15:13 uur

In 2022 heeft Gouda 750 jaar stadsrechten. Het fotoproject Kijk op Straat levert een bijdrage aan het stadsfeest 'Geef Gouda door'. De 70 buurtjes in Gouda worden tussen 2020 en eind 2021 door verschillende Goudse fotografen vastgelegd. 
Wachtend winkelpubliek met een mondkapje; een gebouw weerspiegeld in het water; een voordeur met een kerstkrans; een omgevallen fiets op een speelplaats; een boom in herfsttooi; een oplaadpaal …

Elke straat, steeg, elk plein, pad en plantsoen krijgt zijn eigen plaat.  Geen totaaloverzicht, de uitdaging zit in het detail. Omwonenden herkennen de plek, anderen zien vooral een creatieve verbeelding van het leven in Gouda anno nu.

Toelichting

In 2022 verschijnt een boek met een selectie van de foto’s; een erfenis voor Gouwenaars na ons. 
Ook staan in het jubileumjaar een of meerdere foto-expositie(s) op het programma.

Ga naar de nieuwe website kijkopstraat.nl en zoek op buurt, straat of fotograaf. Lees de verhalen van de makers. Geniet en geef jouw waardering.

thema wijk-/stadsontwikkeling, creatief, kunst/ cultuur(-historie), leefbaarheid
E-mailadres
info@kijkopstraat.nl
6 project-updates toon alle updates

Peterpaul Kloosterman

21-apr-2021 16:23
Project volgens planning

Foto’s van Goudse straten, zoals je ze nog niet eerder zag. Die zijn vanaf 21 april 2021 te zien op Kijk op Straat, de website van het gelijknamige project, dat vorig jaar van start ging. Doel daarbij was om gedurende vier kwartalen alle buurten van Gouda te fotograferen.
Tientallen meest Goudse foto...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Rona Tammer

21-dec-2020 16:02
Project volgens planning

Stap voor stap worden de straten van Gouda voor de eeuwigheid vastgelegd. De eerste periode (juli-september) leverde al veel mooie en verrassende beelden op. De tweede periode (oktober-december) nadert de deadline. De (vernieuwde) website is in ontwikkeling en wij hopen begin 2021 de foto's van de a...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
2 reacties

bericht verwijderd

Wim van beek

132 straten is wel een goed begin !
10-apr-2019 09:16
Wil je reageren? Meld je dan aan.