Vacature / hulpvraag

Gezocht: Coördinator Laaggeletterdheid

geplaatst op 15 mei 2020, 12:54 uur, door Humanitas Midden-Holland

In Nederland zijn 1,3 miljoen mensen tussen 16 en 65 jaar laaggeletterd. Ze kunnen bijvoorbeeld hun (klein)kinderen niet voorlezen of zelfstandig met het openbaar vervoer reizen. Ook hebben ze moeite met het invullen van formulieren. Humanitas Midden-Holland helpt hen.

 

Een Humanitas-vrijwilliger gaat aan de slag in een maatjesproject om de deelnemer de nodige basisvaardigheden te leren. Dit gebeurt bij de deelnemer thuis. De vrijwilliger wordt opgeleid door de Stichting Lezen en Schrijven en gebruikt de materialen die deze stichting heeft ontwikkeld. De begeleiding van de vrijwilliger wordt uitgevoerd door een goed opgeleide Humanitas-coördinator. We we zoeken een tweede coördinator. Het gaat om vrijwilligerswerk.

 

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het selecteren van vrijwilligers, het voeren van kennismakingsgesprekken met aangemelde deelnemers, het koppelen van vrijwilligers aan deelnemers, de coördinatie van de werkzaamheden en de begeleiding van de vrijwilligers. Verder werk je mee aan de uitbreiding van het project door relaties op te bouwen en te onderhouden met sociale instellingen, gemeenten, enzovoort. Vanzelfsprekend ga je zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie.

 

Functie-eisen:

·         MBO/HBO werk- en denkniveau

·         Kennis van en affiniteit met taal

·         Organisatievermogen, improvisatievermogen en empathisch vermogen

·         Kennis van coaching

·         Gemiddeld twee dagen per week beschikbaar

Wil je je aanmelden? Neem contact op met Sacha van Meerendonk via  laaggeletterdheid@humanitas-mh.nl / 06-38115093.
Meer informatie over de activiteiten van Humanitas Midden-Holland staat op www.humanitas.nl/afdeling/midden-holland.