Vacature / hulpvraag

Gezocht: dichters

geplaatst op 13 april 2021, 11:01 uur, door Festivla
organisatie Festivla

Festivla is een uniek cultureel evenement georganiseerd door mensen met en zonder verstandelijke beperking. We willen zorgen voor een zo inclusief mogelijke samenwerking. De organisatie van Festivla wordt gevormd door mensen met en zonder verstandelijke beperking. Van het verzinnen van namen en titels, tot het helpen in het verspreiden van de communicatie. Van kaartjes scheuren, tot bands helpen uitladen, van het meehelpen in de horeca tot het zelf gedichten schrijven en uiteindelijk het podium pakken. Van het regelen van vrijwilligers tot aan het vinden van sponsoren. Juist het vermengen, het roeren, maakt Festivla tot wat het moet zijn.

Festivla is er niet alleen voor mensen met een verstandelijke beperking. Hoewel deze groep een grote rol heeft bij het maken van de inhoud, zullen bezoekers en deelnemers uit heel Gouda en omstreken een plek hebben binnen dit project.

Het festival bestaat uit een aantal onderdelen: in mei 2021 worden gedichten gemaakt. Zij vormen de inspiratie voor het maken van beeldende kunst. Met de combinatie van de poëzie en beeldende kunst zullen muzikanten en bands aan de slag gaan. Zij schrijven een nummer speciaal hierop gemaakt. Ze zullen dit nummer spelen, samen met een bijzondere gastmuzikant.

We zoeken Goudse (stads)dichters die samen met iemand met een beperking een gedicht willen schrijven. Dat moet gebeuren tussen 18 en
21 mei 2021. Jullie kunnen online afspreken, maar bijvoorbeeld ook op een plek in Gouda waar jullie een gedicht over willen schrijven. Op 22 mei is er een feestelijke (online) presentatie van de gedichten. Meld je aan via meedoen@festivla.org

Meer informatie staat op www.festivla.org

ingangsdatum Mei 2021