Vacature/hulpvraag

VoorleesExpress Gouda zoekt coördinator

Geplaatst op 21 januari 2022, 10:55 uur
Illustration

Als een kind een taalachterstand heeft of als ouders het lastig vinden om hierbij te helpen, kan de VoorleesExpress uitkomst bieden. Een vrijwilliger komt twintig keer bij een gezin thuis om voor te lezen en ervoor te zorgen dat de gezinsleden kennismaken met de bibliotheek. 

We zijn op zoek naar een coördinator voor de VoorleesExpress. 

Vrijwilligers coachen, je verdiepen in voorlezen en meertaligheid en op huisbezoek bij gezinnen met verschillende culturele achtergronden; dat doet een coördinator. Als coördinator ben je de spil tussen het gezin, de voorlezer en de projectleiding.
Je begeleidt voorlezers en gezinnen die 20 weken lang samen aan de slag gaan met voorlezen. Dat doe je door (online) bijeenkomsten te organiseren voor je voorlezers en een aantal keer mee te gaan op gezinsbezoek. Is een gezinsbezoek niet mogelijk, dan houd je contact via videobellen. Samen met de ouders kijk je hoe taal en voorlezen een plek kan krijgen in hun dagelijks leven. Het coördinatorschap kost zo’n 60 uur, verspreid over een halfjaar. Lijkt het je leuk om met enthousiaste vrijwilligers te werken en kennis te maken met verschillende culturen? De voorlezers en gezinnen zijn er klaar voor!

Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Annerieke de Jonge (projectleider VoorleesExpress): 06-4359 2233 / gouda@voorleesexpress.nl

Informatie op de website van de bibliotheek Gouda

Organisatie
Bibliotheek Gouda
Ingangsdatum
z.s.m.
Deel dit: