Vacature/hulpvraag

Vacature coördinator (digi)Taalhuis Gouda (28-32 uur per week)

Geplaatst op 8 juni 2022, 16:29 uur
Illustration

Gouwenaars – iederéén van 0 tot 100+ – aanmoedigen tot leesvaardigheid en leesplezier en een leven lang ontwikkelen. Dat is wat we doen bij de bibliotheek Gouda, samen met ons netwerk van betrokken mensen en enthousiaste initiatieven. We zijn pionier in een continu veranderende samenleving en zoeken waar mogelijk aansluiting bij de behoeften van de stad. Met onze mensen en ons werk, waarin de fysieke en de digitale wereld samenkomen, dragen we in hoge mate bij aan een geletterd en inclusief Gouda.

En daar is nog veel werk aan de winkel, want 22% van de Goudse beroepsbevolking is volgens de laatste onderzoeken laaggeletterd. In het Taalhuis Gouda – een initiatief van de bibliotheek en de gemeente – kan iedereen met een (digi)taalvraag terecht.

Wij zijn per 1 september op zoek naar een coördinator (digi)Taalhuis Gouda (28-32 uur per week)

Bij het (digi)Taalhuis kunnen alle Gouwenaren die (beter) Nederlands willen leren terecht voor informatie, intake en doorverwijzing. De coördinator is de drijvende kracht achter de dienstverlening van bibliotheek en gemeente om de (digitale) geletterdheid en de ontwikkeling van basisvaardigheden in Gouda te stimuleren. De coördinator levert een stevige bijdrage aan het beleid van het Taalhuis – van idee tot uitvoering – en bouwt en onderhoudt een relevant netwerk van docenten, cursisten, partners (veelal vrijwilligersorganisaties) en subsidieverstrekkers. Het bereiken van de NT1-doelgroep (werving, communicatie) is een belangrijk onderdeel van de functie.

Wat zijn je taken?
Je draagt, zowel strategisch als operationeel, bij aan de dienstverlening rondom de preventie en bestrijding van laagtaalvaardigheid in samenwerking met de gemeente Gouda en afgestemd op de behoefte van de inwoners. Je informeert en instrueert je bibliotheekcollega’s en externe betrokkenen over de collectie en activiteiten van het Taalhuis en stimuleert deskundigheid in het bereiken van de doelgroepen.

Je coördineert alle werkzaamheden rondom het Taalhuis: het werven en instrueren van vrijwilligers, het verwerken van intakes, het bedenken en realiseren van het programmeringsaanbod samen met je collega’s, het bereiken van de doelgroepen.
Je werkt samen met verschillende interne en externe partijen, zoals de gemeente, onderwijsinstellingen en welzijnsorganisaties en betrekt hen bij alle ontwikkelingen.

Je organiseert netwerkactiviteiten rondom het Taalhuis en bent de spin in het taalweb in Gouda; je initieert en organiseert activiteiten die aansluiten bij de behoeften van de doelgroep (met de nadruk op NT1) en stimuleert ook anderen initiatieven, die met of in de bibliotheek Gouda kunnen worden gerealiseerd.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau
 • Je hebt actuele en gedegen kennis van de inhoud op het gebied van digitale (basis)vaardigheden
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring
 • Je bent een echte netwerker, zelfstandig, met een creatieve geest en tegelijkertijd een hands-on mentaliteit
 • Je neemt graag het initiatief, bent resultaatgericht, denkt in oplossingen en je houdt het overzicht over alle verschillende werkzaamheden
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de doelgroepen (NT1 en NT2) en je hebt ervaring met het begeleiden van vrijwilligers
 • Kennis van onderwijs en leermiddelen voor volwassenen is een pre
 • Je hebt een klantgerichte, ondernemende, flexibele en proactieve instelling
 • Je woont bij voorkeur in of nabij Gouda

Wat bieden we je?

 • Een leuke, uitdagende baan waarin je veel eigen inbreng hebt
 • Een gezellig team van professionals in een professionele omgeving
 • Een functie waar elke dag anders is
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform schaal 8 (afhankelijk van ervaring) cao openbare bibliotheken. Het betreft een functie voor 28-32 uur
 • Het betreft een dienstverband van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid wordt de functie omgezet naar onbepaalde tijd

Interesse?
Informatie over deze functie is te verkrijgen bij Sandy van Echteld, tel.nr. 06 51 82 93 63. Of stuur direct je motivatie en CV naar Anneke de Vries: a.devries@bibliotheekgouda.nl. We zien je reactie graag tegemoet voor 30 juni 2022. De eerste gesprekken vinden plaats op 7 en 11 juli 2022. 

Organisatie
Bibliotheek Gouda
contactpersoon
Miranda van Elswijk
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon